WAUW: van oude school uit 1925 tot heerlijk familiehuis in Leiden

Wauw! Wij worden altijd heel erg blij van bijzondere verbouwingen. En deze heeft zéker onze top 5 behaald. Deze school in Leiden is door Atelier Space opnieuw ontworpen en ingericht als heerlijk familiehuis.

>> Een kleurrijk appartement in een oud schoolgebouw in Stockholm

oude school

De indeling van de oude school, de voormalige Christelijke Bewaarschool aan de Middelstegracht, is ruim opgezet. We vinden er vijf ruime slaapkamers met luxe badkamers en een grote woonkeuken met eetkamer waar voorheen de gymzaal gesitueerd was. De entree is via de originele hal met authentieke tegels en het is heerlijk vertoeven op de voormalige speelplaats die nu is omgebouwd tot binnentuin.

Niet alleen het monumentale pand is bijzonder, maar ook het interieur is niet mis! Atelier Space heeft naar onze mening een goede combinatie gevonden van een moderne look en authentieke elementen. De Scraplight Natural Moon18 lampen van Graypants stelen de show!

De cognac-kleurige bank past perfect in dit interieur met natuurlijk kleuren en materialen. Check dit artikel voor de mooiste woonkamers met zo’n fijne bank!

De masterbedroom inclusief inloopkast waar velen van dromen…

>> 6x inspiratie en tips voor een georganiseerde en stijlvolle inloopkast

Last but not least, op de bovenste verdieping van de oude school is een fijn gastenverblijf gecreëerd. Lieve bewoners, mochten jullie dit lezen: wij komen graag een keer logeren!

Vond je deze binnenkijker ook zo te gek? Check dan zeker ook even dit heerlijke huis in het voormalige trappenhuis van het KNSM in Amsterdam. Interieurontwerper Reineke Antvelink bouwde hier haar eigen droomhuis.

www.atelier-space.nl

Reageer op artikel:
WAUW: van oude school uit 1925 tot heerlijk familiehuis in Leiden
Sluiten