Oude kerk wordt droomhuis mét klimmuur!

Een oude kerk kopen en samen met een architect helemaal verbouwen tot woonhuis: een droom voor vele architectuurliefhebbers (waaronder wijzelf!). Een gezin uit Chicago vond deze prachtige kerk, verbouwde het onlangs tot woonhuis en halleluja.. Wat is het mooi geworden! De originele glas-in-loodramen geven het voornamelijk monotone huis een fijne boost van kleur. Naast de prachtige architectuur klopt het interieur ook helemaal. Alle ruimtes zijn goed op elkaar afgestemd.

Tussen al dat zwart, grijs en wit is er gelukkig ook aan de kinderen gedacht. De kinderkamers zijn afgewerkt met behang met felle prints en er is zelfs een klimmuur!

De entree zet de toon voor het hele huis; de grote kerkdeur met prachtige glas-in-lood ramen en een originele kerkbank, die tijdens de verbouwing bewaard is gebleven. Door de kozijnen in het hele huis contrasterend zwart te schilderen krijgen de ramen extra aandacht.

De bewoners van dit waanzinnige huis zijn vast kookliefhebbers, want de keuken heeft een prominente plek in het huis gekregen. Het werkblad beslaat bijna de hele lengte van het woongedeelte en door het immens grote glas-in-loodraam krijgt het extra de aandacht. De hoogte wordt ‘gebroken’ door de kleine peertjes aan het plafond. De lampen zijn mooi aangepast op het glas-in-loodraam en hebben dezelfde gele tint.

>> 6x betoverend mooie glas-in-loodramen

Deze ‘dubbelzijdige’ openhaard is van twee kanten te gebruiken. Om de hoogte van de kerk te benadrukken is de schouw in een contrasterende kleur geschilderd. Het donkergrijs steekt goed af bij al het wit. Opvallend is dat de tv bóven de haard hangt!

Bij de verbouwing is een gedeelte van het plafond eruit gehaald. In het woongedeelte zijn nu de oude steunbalken weer zichtbaar. De slaapkamers bevinden zich op de nieuwe tweede verdieping en geven ook toegang tot de aangrenzende klokkentoren.

In de nok van de kerk is één van de twee kinderkamers gerealiseerd met, waarom ook niet, een fantastische klimmuur! De droom van elk kind, toch? De kinderkamer wordt extra stoer door de steunbalken en de industriële schuifdeur.

Zo’n schuifdeur is makkelijk zelf te maken! We hebben er zelfs een handig DIY-filmpje voor.

Deze kinderkamer heeft dan wel geen klimmuur, maar wel een gezellige vliering als speelplek.

>> 6x low-budget tips voor een opgeruimde kinderkamer

De masterbedroom met een chique apart toilet en prachtige zwart-witte badkamer. De verschillende maten tegels zijn een leuke variant op de metrotegels. De goudkleurige kranen maken deze badkamer super chique.

www.lincthelen.com

Reageer op artikel:
Oude kerk wordt droomhuis mét klimmuur!
Sluiten