Oude Joodse school in New York omgetoverd tot familiehuis

In de Lower East Side van New York stond al een tijdje een Joodse school te wachten op een nieuwe bestemming. Gelukkig kwam het in 2006 in de handen van een familie, die Labodesignstudio inschakelden om het gebouw om te toveren tot een familiehuis. De ontwerpers hebben zoveel mogelijk originele materialen gebruikt in de nieuwe constructie om het karakteristieke gebouw zo goed mogelijk te bewaren.

Het resultaat is een heerlijk licht en ruim familiehuis van drie verdiepingen, waar echt geleefd kan worden!

roomed-loft-newyork4
roomed-loft-newyork2

Eerder gaf Roomed je al een exclusief kijkje in een oude school in Bloemendaal, die tevens werd omgetoverd tot een gaaf familiehuis.

roomed-loft-newyork1

Aan de voorkant van het huis is een open leefruimte gecreëerd, waardoor het pand een beetje als een loft aanvoelt. De privé ruimtes bevinden zich achterin het huis.

roomed-loft-newyork3

Dat loft-gevoel wordt nog eens versterkt door de bakstenen muren, die je thuis overigens ook makkelijk kan ‘faken’ met een industrieel behang.

roomed-familiehuis

Een vintage item in de badkamer om de overvloed aan wit te breken.

roomed-loft-newyork

Leuk idee: hang een doek als kunstwerk aan de muur

>> inspiratie voor het aankleden van de muur

familiehuis

Vond je dit gaaf? Misschien vind je een ander artikel dat wij schreven ook wel tof over een katholieke technische hogeschool, die werd omgebouwd tot riant industrieel appartement.

labodesignstudio.com

Reageer op artikel:
Oude Joodse school in New York omgetoverd tot familiehuis
Sluiten