Oude Franse treinwagons gebruikt voor unieke tafels

Bij veel ontwerpers gaat er vaak een mooi verhaal schuil achter het product dat ze ontwerpen. Of het nu om het idee voor een ontwerp gaat of het materiaal dat is gebruikt. Zo ook bij de Amsterdamse ontwerper Joram Barbiers van BARBIERS Originals. Voor zijn nieuwe tafelcollectie Carry On gebruikt Barbiers namelijk voor het tafelblad hout dat afkomstig is uit Franse treinwagons uit de jaren 30. De wagons vervoerden goederen en hebben een groot deel van Europa gezien en daardoor een eigen verhaal.

De wagons hebben jarenlang stilgestaan in Parijs, maar het hout heeft een vorig leven gekend en dat is goed te zien aan de authentieke butsen en scheurtjes.

Door de robuuste uitstraling vanwege het gebruik van hout en metalen poten is de Carry On een stoer ontwerp dat in ieder interieur zijn eigen verhaal kan vertellen. De gietijzeren wieltjes zorgen ervoor dat dit industriële topstuk ook nog eens makkelijk te verplaatsen is. De tafels zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van 1.80 meter tot 2.10 meter en allemaal voor 1.450 euro.

www.barbiersoriginals.com

Reageer op artikel:
Oude Franse treinwagons gebruikt voor unieke tafels
Sluiten