Oude feestschuur omgetoverd tot te gekke woning

Vaak zie je dat een oude schuur vooral vanbinnen gerenoveerd wordt en dat het exterieur zoveel mogelijk intact blijft. Dat zorgt dikwijls voor een grote verrassing, zoals bij deze schuur, die van een afstand niet heel bijzonder lijkt. Deze keer laten we je even een ander soort renovatie zien. Het gaat om een oude feestschuur in het Verenigd Koninkrijk, die echt op instorten stond. Totdat de knappe ontwerpers van Liddicoat & Goldhill op het project werden gezet.

Voordat we je meer over het project vertellen, moet je onderstaande before foto maar even bekijken. Dan begrijp je dat het een behoorlijke klus was om de schuur bewoonbaar te maken..

Het exterieur
Zoals je ziet moest er behoorlijk wat gebeuren, maar de eigenaars wilden wel zoveel mogelijk van de oorspronkelijke schuur intact houden. Daarom kozen de ontwerpers ervoor om rondom de oorspronkelijke houten schuur een stalen constructie te bouwen. De schuur kreeg als het ware een nieuw jasje, waardoor het exterieur modern is.

Een bijzonder element is ook de garage-achtige-deur die over de ramen is gemaakt. De reden hiervoor? In de winter kan het soms behoorlijk koud zijn en de dikke deur zorgt dan voor extra warmte.

Het interieur
Binnen merk je duidelijk dat je in een oude schuur bent. Het interieur is namelijk zoveel mogelijk intact gebleven. Natuurlijk is de constructie waar nodig wel veiliger gemaakt en zijn enkele elementen toegevoegd om van de oude feestschuur een huis te maken.

Een nieuwe verdieping
De plafonds zijn behoorlijk verhoogd en in de nok van het dak is glas gezet waardoor de woning ook van bovenaf verlicht wordt. De grootste uitdaging voor de ontwerpers was het plaatsen van een verdieping. Dit heeft uiteindelijk fantastisch uitgepakt met een wenteltrap, die rond de schoorsteen is gebouwd.

In de woonkamer staat een van onze favoriete stoelen: de Eames lounge chair.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Oude feestschuur omgetoverd tot te gekke woning
Sluiten