Wow: oude cementfabriek uit de Eerste Wereldoorlog is omgetoverd tot uniek woonhuis

In 1973 ontdekte architect Ricardo Bofill bij toeval een mega grote vervallen cementfabriek uit de eerste wereldoorlog. Zijn handen begonnen te jeuken en hij wilde er iets heel moois van maken. Dat lukte; 45 jaar later is La fábrica af en omgetoverd tot een uniek woonhuis.

Het paleisje ligt net buiten Barcelona, dus vooral erg lekker weer! Tijdens de industriële revolutie van Catalonië is deze fabriek gebouwd. Wij weten bijna zeker dat je zo’n ongelofelijke transformatie nog nooit gezien hebt!

cementfabriek

Dit is hem dan: de enorme oude cementfabriek. Dit moet zeker het gevolg zijn van creatief denken, want wie bedekt nou zoiets. Heel mooi en vooral heel uniek! De officiële schoorstenen zijn bedekt met prachtige groene planten.

groene bomen

Wat een enorm gebouw hè. Het heeft een oppervlakte van 3.100 m2 (!) en de hoogte van vloer tot plafond is 10 meter.

natuurstenen vloer

De hoge ramen en deuren zijn nog van vroeger en helemaal opgeknapt. Wat is het toch mooi! En die vloer, gemaakt van prachtig natuursteen..

cementmaler

Dit is de één van de silo’s van Bofill. Je kunt wel zeggen dat deze ruimte een bijzonder historisch verhaal met zich mee brengt. De elementen uit de eerste wereldoorlog zijn gelukkig niet verwijderd en staan prachtig in het interieur. Ook de rest van de kamers zijn grotendeels in originele staat gebleven, gecombineerd met modern design.

vervuilingsmachine

Het gebouw is omringd met fantastische groene tuinen. Geweldige klimplanten, grassen en mossen groeien sierlijk langs de betonnen muren. Eucalyptusbomen, palmbomen, olijf- en pruimbomen stelen de show rondom de cementfabriek. Je kunt je ogen niet geloven het is prachtig!

>> Dit huis is Vietnam heeft zelfs een tuin in huis!

Meer zien

Klik op de afbeelding om deze te vergroten en de slideshow te starten.

Bron: Boredpanda

Reageer op artikel:
Wow: oude cementfabriek uit de Eerste Wereldoorlog is omgetoverd tot uniek woonhuis
Sluiten