Hotel 14 jan 2016 Renée Leeuw

Oude brandweerwagen omgetoverd tot uniek hotel

Wij worden altijd blij als oude vervoersmiddelen niet zomaar naar de sloop gebracht worden, maar nog een tweede leven krijgen. Zo bouwden een vader en zoon samen een oude schoolbus om tot woning en schreven we eerder al over een oude short bus, die nu dienst doet als hippe camper. Ook nu kwamen we een gave vorm van glamping tegen, namelijk in een oude brandweerwagen.

De brandweerwagen komt uit 1956 staat in het Highland van Schotland en is te boeken als uniek vakantieverblijf voor twee personen. Walter, die in dezelfde omgeving ook een yurt verhuurt, toverde de oude truck om tot hotelkamer. Hij verhoogde het plafond en legde er een eikenhouten parketvloer in. Verder gebruikte hij een afgedankte brandtrap als toegang tot het hotel en maakte hij – tevens van gevonden materiaal – een haard. Onderstaande video geeft al een goede impressie van dit verblijf.

De oude brandweerwagen gaat nu door het leven als The Beermoth. En wat je ook even moet weten, is dat Walter zijn eigen gin distillery heeft, die overigens onlangs nog een prijs won.

beermoth_hotel6
oude brandweerwagen
beermoth_hotel8
beermoth_hotel2
beermoth_hotel3
beermoth_hotel4
beermoth_hotel5

Ohja, huisdieren zijn welkom, maar honden moeten wel aan de lijn in verband met de schapen die rond de boerderij lopen. Als een van de kippen of schapen gebeten wordt door een hond wordt een vergoeding van 25 euro gevraagd.

beermoth_hotel1-roomed

Lijkt zo’n glamping vakantie in het hoogland van Schotland je wel wat? De oude brandweerwagen is te boeken via deze website voor ongeveer 90 euro per nacht.

www.canopyandstars.co.uk

Reageer op artikel:
Oude brandweerwagen omgetoverd tot uniek hotel
Sluiten