Oude boerderij met authentieke elementen en minimalistisch rustiek interieur

Deze boerderij in Engeland heeft het beste van twee werelden: gave elementen van vroeger en een basic rustiek interieur. De oude boerderij is volledig gerenoveerd door het architectenbureau McLaren.Excell, dat eerder deze oude woning aanpakte. De boerderij is qua interieur vrij minimalistisch, maar kent genoeg elementen die het wel persoonlijk maken, zoals de bizarre boeken- en CD collectie van de bewoner.

De boerderij heeft een open sfeer met vier slaapkamers op de begaande grond, die zijn omgetoverd tot een grote leefruimte met hoog plafond. Om dat ruime gevoel nog eens te versterken ontwierp het architectenbureau een verplaatsbare stalen trap. En dat ziet er waanzinnig uit!

Zo’n boeren schuifdeur kun je heel goed zelf maken. Lees dit artikel voor het volledige stappenplan.

Door de hele boerderij kom je sfeervolle, oude elementen tegen: van de houten balken tot bakstenen muren, die onbewerkt zijn gelaten. Zo’n onbewerkte muur is natuurlijk onwijs gaaf om ook in huis te hebben, maar we begrijpen ook wel dat je het niet ziet zitten om dit experiment zelf aan te gaan. Gelukkig zijn er ook mooie alternatieven, zoals dit behang van een mural die bijna niet te onderscheiden is van een echte gebikte muur.

Doordat de stalen trap naar boven verplaatsbaar is, is de ruimte flexibel in te delen. Dit is natuurlijk ideaal voor feestjes en zo kan de grote open ruimte optimaal worden gebruikt!

Heerlijk, zo’n leefkeuken! Hier zouden wij maar al te graag achter het aanrecht willen staan. Deze keuken is door het materiaalgebruik lekker tijdloos, wat niet snel gaat vervelen. Wil je een persoonlijke touch geven aan de keuken? Lees hier de geheimen achter een persoonlijke, maar tijdloze keuken.

In de boerderij zijn vooral lichte kleuren gebruikt, waardoor de leefruimtes nog groter ogen. Ook het hout is licht, wat zorgt voor een rustieke feel. Lees dit artikel als je ook zo’n fijne sfeer wilt creëren in huis.

En last but not least: de enorme boekencollectie die door de inbouwkasten echt onderdeel wordt van het interieur. Zo’n stijlvolle thuisbibliotheek is niet mis!

www.mclarenexcell.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Oude boerderij met authentieke elementen en minimalistisch rustiek interieur
Sluiten