Oud treinstation in Zweden omgebouwd tot te gekke woning

Heb je ooit bedacht om in een treinstation te wonen? Wij niet, totdat we dit te gekke huis tegenkwamen. Het oude treinstation stamt uit 1929 en hoewel het er van buiten nog heel traditioneel uitziet, is het vanbinnen juist heel modern. Het oude station staat op Gotland, een Zweeds eiland in de Oostzee. Eerder gaven we je ook al een kijkje in een landelijk huisje op dit eiland, dat vooral bekend staat om burchten, oude dorpjes, ruïnes en kerken.

Terwijl het oude treinstation van buiten gesierd wordt door rode bakstenen, is de kleur ín het huis ver te zoeken. En dat vinden wij eigenlijk juist wel heel gaaf. De vloer en muren zijn van beton en het meubilair van lichtgrijs hout valt helemaal weg in dit grijze interieur.

Door de golfplaten plafonds krijg je een beetje het idee dat je in een oude schuur bent. Niet zo gek ook, aangezien het huis middenin het platteland staat.

Om iets meer contrast toe te voegen aan het interieur is de bovenverdieping van hout gemaakt. Dat geeft de woonkamer een chique en warme sfeer. De woning is heel symmetrisch ingedeeld, wat best wel prettig is voor het oog! Soms werkt het heel goed om gelijkheid in je interieur te brengen. Inrichten volgens de regel van twee noemen we dat.

Wil jij ook zo’n stoer keukenblok van beton? In deze DIY leggen we uit hoe je dat zelf maakt. Bekijk ook even meer inspiratie voor beton in de keuken

Verliefd op dit oude treinstation? Het huis staat te koop!

www.hemnet.se

Reageer op artikel:
Oud treinstation in Zweden omgebouwd tot te gekke woning
Sluiten