Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 13 jan 2017

Oud rijtjeshuis in Rijswijk wordt moderne woning met karakteristieke elementen

Wat als je dolgraag in een oud karakteristiek rijtjeshuis wilt blijven wonen, maar tegelijkertijd eigenlijk ook een groter en moderne woning wilt. Dan laat je het bestaande huis uitbouwen! En dat is dan ook precies wat Architect Ruud Visser deed. Maar deze uitbouw is wel nét even anders dan anders.

Visser vond namelijk dat het ‘nieuwe huis’ goed in het rijtje moest passen en daarnaast kon de bovenverdieping ook wel wat extra ruimte gebruiken. Daarom besloot Visser om de volledige achterkant – dus zowel de onder- als benedenverdieping – van het huisje twee meter naar voren te trekken. Het resultaat: de karakteristieke sfeer blijft en wordt nog eens extra versterkt door een aantal stoere moderne elementen. We like!

De architect heeft het huis in zijn geheel naar voren getrokken, waardoor de oude vorm van het huis zichtbaar blijft. Over bijna de hele achterkant is nu een groot raam geplaatst. Deze kunnen de bewoners beneden openschuiven. Een groot houten kruis verdeelt het raam in vieren. Achter elk stuk glas zit een andere ruimte: boven de twee slaapkamers en beneden de keuken en eetkamer.

>> Dit landelijke huis heeft een overvloed van beton, maar is alles behalve kil

De slaapkamers van de kinderen kwamen uit 1900, waardoor er extreem weinig ruimte was. Door deze manier van uitbouwen, kon de architect twee kinderkamers van normale grootte maken. In eerste instantie werd het uitbouwen tegengehouden door de gemeente, maar Visser overtuigde de burgemeester en wethouders door de gevel in dezelfde kleur te houden en de oude negentiende eeuwse details te behouden.

Heb je zelf ook een kleine slaapkamer, maar is verbouwen voor jou geen optie? Met deze tips maak je dit kleine kamertje toch een fijne plek.

Meer tof werk van Ruud Visser zien? Bekijk dit bijzondere huis dat hij bouwde in een Rotterdamse kerk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.rvarchitectuur.nl

Reageer op artikel:
Oud rijtjeshuis in Rijswijk wordt moderne woning met karakteristieke elementen
Sluiten