Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 30 dec 2019

Met deze tips geef jij sowieso het leukste oud en nieuw feest dit jaar

Knallend het nieuwe jaar in, die uitdrukking nemen we op de Roomed redactie heel letterlijk. Wij houden namelijk wel van een feestje, en dat feestje organiseren vinden we stiekem nóg leuker. Daarom hebben we al onze tips verzameld om een oud en nieuw feest organiseren wat makkelijker te maken.

Sterker nog: met deze tips wordt een oud en nieuw feest organiseren peanuts.

Oud en nieuw feest organiseren? Begin met een feestelijke uitnodiging

Heb je een classy feestje in gedachten? Stuur dan vooral een ouderwetse uitnodiging. Een Facebook evenement aanmaken is natuurlijk leuk (en misschien kan je dat óók doen, voor de zekerheid), maar er gaat niets boven een echte uitnodiging. Zorg ervoor dat deze uitnodiging in dezelfde stijl is als het feest dat je organiseert. Laat bijvoorbeeld de versiering terug komen.

Wat je vooral niet moet vergeten op de uitnodiging: de dresscode. Geef je een feestje waar iedereen in een foute kersttrui moet komen (omdat het zonde is om die trui alleen met kerst aan te trekken!), of gaan jullie op chique?

Het budget (of wordt het bring your own booze?)

Het geven van een feest is niet goedkoop. Als gastvrouw zorg jij waarschijnlijk voor de drank, hapjes, aankleding én sta jij morgenochtend in je uppie schoon te maken. Bedenk van te voren een budget waar je je aan wilt houden. Houd hierbij rekening alles wat er komt kijken bij het geven van een oud & nieuw feest. Vergeet bijvoorbeeld de champagne niet!

Om het budget wat lager te houden, kan je kiezen voor een bring your own booze. Laat iedereen zijn eigen drank meenemen (iemand zorgt voor bier, een ander voor wijn bijvoorbeeld). Zo betaalt iedereen iets mee. Of vraag een “entree” van €5 of €10 om de kosten van de avond een beetje te dekken. Een kleine bijdrage voor onbeperkt drinken zullen je gasten vast begrijpen.

Vergeet de hapjes niet!

Het nieuwe jaar inluiden zonder hapjes is natuurlijk geen optie. Ondanks dat we stiekem nog vol zitten van het kerstdiner, hebben we nu alweer trek in oliebollen en appelbeignets. Met krenten of zonder, het maakt ons eigenlijk niet zo veel uit. Maar je gasten misschien wel: zorg er dus voor dat je zowel met als zonder krenten in huis hebt. Ga uit van 2 oliebollen (of appelflappen) per persoon, en koop wellicht nog wat extra voor de grote eters.

Klaar met oliebollen en appelflappen? Dan kunnen we deze culinaire hapjes van onze collega’s van Culy aanraden. Daar steel je met jouw oud & nieuw feest sowieso de show mee.

Vuurwerk knallen

Gaan jullie ‘s avonds de straat op om vuurwerk af te steken? Dan moet dat natuurlijk ook klaar staan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen een bepaald bedrag te laten betalen, zodat jij een grote partij vuurwerk kan kopen. Houden sommige gasten van veel vuurwerk, terwijl andere gasten geen vuurwerk af hoeven te steken? Houd daar dan ook rekening mee. Het is immers zonde om veel geld te moeten betalen voor vuurwerk als je dat eigenlijk helemaal niet mooi vindt.

Een andere optie is om de vuurwerk-liefhebbers hun eigen vuurwerk mee te laten nemen. Zo heeft iedereen wat hij zelf graag af wil steken.

De decoratie

De decoratie hoeft niet zo uitbundig bij een oud & nieuw feest. Waarschijnlijk hangt jouw huis namelijk nog vol met gezellige kerstversiering, dus maak daar gebruik van! Hang nog wat extra lichtjes op en geef de kerstboom extra feestelijke slingers.

Het is leuk om je oud & nieuw decoratie op elkaar af te stemmen. Een champagneglas met een goud randje doet het bijvoorbeeld erg goed op een black and gold feest. Als jouw decoratie op het thema is aangepast, zorg je ervoor dat jouw feest onwijs stijlvol wordt. En daar gingen we voor, niet waar?

Maak je huis klaar voor het oud en nieuw feest

Zijn alle voorbereidingen getroffen? Maak dan je huis klaar voor het feest. Je tafel kan aan de kant geschoven worden, zodat er extra ruimte ontstaat. Of leg er een plastic kleed overheen, en gebruik te tafel voor beer pong (of champagne pong!). Zorg voor goede muziek (tip: happy new year van ABBA om precies 00:00 doet het altijd goed!) of slinger de Top2000 aan.

Komen er veel gasten? Zorg er dan voor dat er een handige plek is voor de jassen. Dit kan bijvoorbeeld in een slaapkamer, op het bed of aan een kledingrek. Zo kan iedereen zijn jas na middernacht makkelijk terug vinden om het nieuwe jaar buiten te gaan vieren.

Meer lezen over het geven van feesten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tips geef jij sowieso het leukste oud en nieuw feest dit jaar
Sluiten