Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 21 dec 2020

Uitgekeken op verf en behang? Dít is pas originele wandbekleding

Tegenwoordig zien we steeds vaker dezelfde soorten interieurs voorbijkomen. Vooral de muren in huizen krijgen niet de aandacht die zij verdienen. Bij het woord ‘wandbekleding’ denken veel mensen alleen maar aan verf en behang – en dat terwijl het véél origineler kan. Zo kun je ook materialen als hout, leer of textiel gebruiken.

Vandaag denken we op de Roomed-redactie namelijk compleet out of the box door alle standaard wandbekleding aan de kant te zetten en originele, unieke wandbekleding met je te delen. Geloof ons, al was je niet van plan om je muren een opknapbeurt te geven, na het lezen van dit artikel zal jouw gedachte compleet veranderen.

Kies voor originele wandbekleding in je interieur

1. Muur van PVC buizen

Hoe ontzettend leuk ziet deze muur eruit? Op de Roomed-redactie zijn we in ieder geval fan. Een muur als deze zal ongetwijfeld een echte eyecatcher worden in je interieur. Hoe dit is gemaakt? Nou, er zijn ‘gewoon’ gehalveerde PVC buizen bevestigd aan de muur en deze zijn vervolgens gespoten in een kleur naar wens. Héél origineel.

2. Visgraat wandbekleding

Deze is voor alle liefhebbers van een Scandinavische woonstijl. Met een visgraat muur maak je jouw interieur toch wat levendiger maar blijft het huis alsnog vrij eenvoudig en minimalistisch.

Je kan uiteraard helemaal zelf bepalen welke kleur hout jij wilt gebruiken, maar zo’n lichte kleur zorgt ervoor dat je huis er ruim uitziet.

Lees ook: Toffe look – maak een statement met visgraat tegels in de badkamer

3. Leren wandbekleding

Wil je voor een stoere gewaagde look gaan? Dan moet je zeker eens leren wandbekleding overwegen. Ook hier kun je weer zelf bepalen welke kleur je in huis wilt nemen, maar donkere kleuren zoals bruin en zwart doen het wel heel goed (vooral in een industrieel interieur). Daarnaast kan je ook kiezen voor een (subtiel) design in het leer waardoor het nóg meer opvalt.

4. Velvet wandbekleding

Draait het één en al om coziness bij jou? Dan zul je een velvet wandbekleding te gek vinden. Het is enorm zacht en voegt veel warmte aan je interieur. Bovendien zal jouw interieur een luxueuze boost krijgen. Wederom is velvet wandbekleding beschikbaar in talloze kleuren – de keuze ligt dus helemaal aan jou!

5. Houten wandpanelen

Last but not least: houten wandpanelen. Dit mocht uiteraard niet missen in dit rijtje. Vooral als je gek bent op natuurlijke materialen en kleuren ga je houten wandpanelen in huis heel leuk vinden.

Ze zorgen namelijk voor een sfeervol interieur, waarin de natuur centraal staat. Bovendien passen andere materialen zoals rotan, bamboe, natuursteen en wol hier ook ontzettend goed bij.

Andere manieren om je muren te laten opvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitgekeken op verf en behang? Dít is pas originele wandbekleding
Sluiten