Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 7 mei 2020

3 originele én praktische ideeën voor de muren van je home office

Jouw thuiskantoor is helemaal van jou. Dat betekent dat je geen compromissen hoeft te sluiten bij de inrichting. En dat je wel een stapje verder durft te gaan dan wit behang met een subtiel patroontje. Heb je al aan deze drie originele ideeën gedacht voor de muren van je home office? Ze zien er geweldig uit én zijn functioneel, just the way we like it.

Natuurlijk doet een mooie kleur ook al wonderen voor je home office (zo kies je in drie stappen de beste kleur), maar deze originele ideeën staan niet alleen geweldig, ze zijn ook nog eens hartstikke praktisch.

Muur van kurk

De organische kleur en textuur van een kurken muur, zorgt ervoor dat je thuiskantoor wat warmer en knusser voelt. Ook letterlijk, want kurk isoleert enorm, waardoor je niet meer met bevroren vingers in je home office zit. Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn: het materiaal is ook nog eens geluiddempend. Precies wat je nodig hebt op een productieve dag.

Bovendien ziet een muur van kurk er geweldig uit. Helemaal als je er veel inspirerende afbeeldingen op prikt, en de muur dus dienst doet als inspiratiemuur en vision board.

Lees meer: Style je thuiskantoor met een muur van kurk

Is dit net iets too much voor jou? Je kunt ook kleine kurken rondjes ophangen, waar je inspiratie op kunt prikken. Of een klein gedeelte van je muur van kurk maken.

Een memobord

Soms kun je een memobord ook gewoon kant en klaar kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk én goedkoop zelf maken. Wat zeggen we, zelfs je moeder met twee linkerhanden kan deze DIY zelf maken! Je kunt het staaldraad bij de bouwmarkt kopen en daar een memobord van maken. Vervolgens kun het bord helemaal stylen naar jouw smaak.

Extra tip: spuit ‘m in een stoere zwarte kleur of juist een kek kleurtje voor een heel ander effect.

Schoolbordverf

Nog zo’n idee dat niet alleen praktisch is, maar er ook nog eens geweldig uitziet. Verf de muur waar je bureau aanstaat met schoolbordverf. Wat je er vervolgens opschrijft is helemaal aan jou, of dat nou inspirerende quotes zijn of een hele kalender.

Ook handig: op de muur kan je vervolgens kleine reminders voor jezelf opschrijven. En zeg nou zelf, zo’n zwarte muur met schoolbordverf ziet er onwijs stoer uit.

Dit artikel verscheen eerder op business zusje WorkJuice.

Meer inspiratie voor de muur van je home office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 originele én praktische ideeën voor de muren van je home office
Sluiten