Judith Tielemans
Judith Tielemans Uncategorized 29 dec 2021

5 originele ideeën waarmee je planten tot leven komen in een plantenpot

Wil je eens wat anders dan een terracotta plantenpot in huis halen? Roomed dook in de wondere wereld van plantenpotten en ontdekte: er is nog veel meer te ontdekken! Zo zijn er talloze do it yourself projecten en upcycle mogelijkheden als het gaat om het pimpen van je plantenpot.

Wij delen vijf originele ideeën waarmee je planten tot leven komen in een plantenpot.

1. Plantenpot met gezicht

Je komt ze steeds vaker tegen in tuincentra: schattige gezichtjes met een kleine kamerplant. Een leuke trend, want deze vrolijke jongens fleuren je huis meteen op!

Genoeg keuze om te shoppen. Zo biedt Jotex een hele sierlijke bloempot aan of ga je voor een moderne variant op Wehkamp. Je kunt natuurlijk ook je eigen bloempot scoren in bijvoorbeeld de kringloop en ze met een watervaste stift beschilderen. Gebruik je creativiteit en creëer een paar gezellige huisgenoten in een middagje knutselen.

2. Verpakking recyclen

Eigenlijk lenen alle bakken en schalen zich wel als potentiële bloempot. Zo kun je ook gebruik maken van Aziatische verpakkingen van eten, die mensen nog wel eens willen bewaren om daar hun planten in te steken. Kleurrijk, duurzaam én betaalbaar! Wat wil je nog meer?

3. Oude blikjes upcyclen

Nog zo’n leuk recycle project is deze. Oude blikjes hoef je niet meer weg te gooien, want ze zien er super leuk uit als bloempot. Past het formaat perfect bij je plantje, maar is de print niet helemaal jouw ding? Ga dan aan de slag met papier en verf en maak het jouw smaak.

4. Macrame plantenpot

Liefhebber van bohemian vibes? Dan zul je vast wel eens van macrame hebben gehoord. Deze knooptechniek is makkelijk te leren en met slechts een paar draden toe te passen.

Als je eenmaal in de stemming bent, kun je bijna alles in huis knopen. Sleutelhangers, armbandjes, tassen, hangmatten, gordijnen, wandstukken: you get the picture. Op youtube staan talloze tutorials waarin enthousiaste creatievelingen je de knooptechniek met alle liefde leren, zoals bij deze tutorial. En nu knopen maar!

5. Van touw tot plantenpot

Ook met jute of een ander stevig touw kun je eenvoudig je eigen plantenpot maken. In deze tutorial van Action zie je hoe het touw in een paar minuten een transformatie doormaakt tot schattige pot. Ook leuk: brei je eigen ‘jasje’ voor je plant. Een heerlijke winterse activiteit bovendien.

Duurzaam wonen: recyclen in stijl – 5 x een mooie recycle prullenbak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 originele ideeën waarmee je planten tot leven komen in een plantenpot
Sluiten