Naomi Pater
Naomi Pater Meubels & accessoires 28 feb 2022

8 originele housewarming cadeautjes die je wilt geven én ontvangen

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning en ga je binnenkort een housewarming geven? Of ga je juíst op bezoek bij iemand die net een nieuw appartement heeft? Allebei harstikke leuk. Een goede fles wijn of een plant doen het altijd goed als housewarming cadeau, maar het is nóg leuker om aan te komen met een origineel interieurcadeau.

Wij zetten de leukste gifts voor je op een rij. Deze cadeaus zijn fantastisch om te geven, maar stiekem ook leuk om zelf te krijgen.

Met déze housewarming cadeaus steel je de show

Mooie schalen

Een robuuste schaal in een natuurlijke kleur doet het altijd goed. Het is ook nog eens hartstikke functioneel, want je kunt er van alles in opbergen. Gebruik het voor vers fruit, sieraden of leg er mooie stenen of schelpen in. Dit geeft een ruimte gelijk een nonchalante en exotische look.

Leuke kandelaars

“Een stel kaarsen cadeau doen is leuk, maar nog leuker is het geven van een unieke kandelaar“, vertelt interieur YouTuber Paige Wassel in een video. Deze zijn een ware eyecatcher in je interieur en fleuren de boel direct op.

Een boekensteun

Je denkt er misschien niet snel aan, maar een boekensteun is harstikke handig en staat bovendien stoer in je interieur. Je kunt ze online bestellen, maar ook tweedehands kopen. Kies bijvoorbeeld voor eentje met natuursteen voor een gezonde en luchtzuiverende werking.

Een koffietafelboek

Die koffietafel wordt ineens nog mooier wanneer je er een prachtig decoratieboek op legt. Denk aan boeken met een artistieke kaft en vol prachtige zwart wit foto’s binnenin.

Je kunt ook een schitterend magazine over interieur cadeau doen of eentje over reizen. Stiekem zouden wij dit ook wel willen ontvangen.

Glazen met leuke printjes

En dan hebben we het niet over die ‘gewone’ standaard glazen van de Ikea, maar over unieke cocktails of wijnglazen in bijzondere vormen. Hoe gekker hoe beter. Dit staat niet alleen artistiek in je woonkamer of keuken, maar het gebruik van deze exemplaren is ook nog eens feestelijk tijdens je housewarming.

Handdoeken

Met een stel handdoeken maak je gegarandeerd een goede move. En nee, ook nu hebben we het niet over een stapel witte handdoeken van de Hema, maar eerder over exemplaren met leuke printjes en motieven.

Je kunt er bijvoorbeeld eentje aan je oven hangen of aan een speciaal handdoekrek. Je gooit ze vaak in de was en hangt weer een nieuwe op dus unieke handdoeken zijn écht een waardevolle toevoeging aan je keuken.

Een klein schilderijtje

Ook een heel leuk cadeautje om aan iemand te geven is een klein schilderijtje. Deze kan overal neergezet worden en geeft de ruimte iets extra’s. Zet de kunst vooral op onverwachte plekken neer, zodat het een verassing is wanneer het opduikt. In bijvoorbeeld een kastje, of in de keuken, voor het raam of op de grond.

8. Een karaf voor olie of azijn

Veel mensen denken er niet aan, maar een keraf voor olie of azijn is een fantastische toevoeging aan je keuken. Je bent dan bezig met de details in de ruimte en dat zal visite ook direct opmerken. Kies voor een Delfts Blauwe karaf of ga voor een beschilderd exemplaar.

10 moederdag cadeaus met een vleugje interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Paige Wassel

Reageer op artikel:
8 originele housewarming cadeautjes die je wilt geven én ontvangen
Sluiten