Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 9 jul 2018

Tips voor een originele bruiloft uitnodiging (die nog goedkoop zijn ook!)

Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan ben je waarschijnlijk verloofd en zijn jullie nu bezig met het plannen van de bruiloft. Gefeliciteerd! In dit artikel lees je welke tekst er sowieso op een trouwkaart moet staan, houden we je op de hoogte van de nieuwste en origineelste trends op het gebied van een originele bruiloft uitnodiging. 

Welke stijl wordt jouw bruiloft uitnodiging?

Er zijn honderden verschillende stijlen te bedenken op het gebied van bruiloft uitnodigingen. Voordat je definitief een stijl kiest, is het belangrijk om je te oriënteren. Waar houden jullie van? Een modern kaartje met weinig kleur, sierlijke gouden letters of een botanisch printje? Zoek door totdat jullie een stijl hebben gevonden die jullie allebei leuk vinden – je wilt niet dat één van jullie achteraf spijt krijgt over het ontwerp.

Laten ontwerpen of niet?

Je kunt een trouwkaart voor jullie specifiek laten ontwerpen (bij een grafisch designer, bijvoorbeeld), maar je kunt ook op verschillende websites een kaart kiezen die al ontworpen is. Deze tweede optie is over het algemeen veel goedkoper. Jullie hebben dan geen persoonlijk kaartje, maar dat betekent niet dat het kaartje niet leuk is! Er zijn tegenwoordig namelijk duizenden mooie, stijlvolle trouwkaarten te vinden die je kunt bestellen.

De tekst op jouw bruiloft uitnodiging

In de trouwbranche geldt: niets moet. Maar de onderstaande dingen worden vaak op het trouwkaartje gezet:

  • De namen van het bruidspaar
  • De huwelijksceremonie | Het is belangrijk dat de datum en het jaartal op de trouwkaart staan. Ook informatie over de locatie en tijd waar de ceremonie gehouden wordt.
  • De receptie/het feest | Waar vindt het feest plaats? En hoe laat begint het feest? Vergeet dit niet op de kaart te vermelden. Soms kan het ook handig zijn om een eindtijd aan te houden (als je een locatie maar tot 01:00 kunt huren, bijvoorbeeld).
  • Het RSVP-kaartje | Deze sturen jouw gasten terug om te laten weten of ze bij de bruiloft aanwezig zullen zijn.
  • De dresscode | Wil je dat iedereen in het zwart/wit, pastelroze of met botanische prints aan komt zetten? Vergeet dat dan niet te vermelden op het kaartje.
  • Het programma | Wat staat de gasten te wachten?
  • Cadeauwensen | Heb je een kadotip? Schrijf ‘m er op!
  • Contactgegevens | Zowel de contactgegevens van het bruidspaar als van de ceremoniemeester worden vaak op het kaartje vermeldt, zodat gasten terecht kunnen met vragen.

Tekst of icons?

Niet alles op jouw trouwkaart hoeft overigens verwoord te worden. Geef de cadeau-suggestie bijvoorbeeld aan met een envelopje als jullie liever geld krijgen dan bruiloftscadeaus. En gebruik een telefoon- of huis-icoontje voor het telefoonnummer en het adres van de ceremoniemeester of het bruidspaar.

Voorbeeldje: originele bruiloft uitnodiging tekst

Yes, we do! Op zaterdag 12 augustus 2018 gaan wij, Peter en Michelle, elkaar het ja-woord geven. Dit doen wij in het stadhuis van Utrecht om 16:00. Samen met jullie hopen wij dit tot een onvergetelijke dag te maken. Daarom zouden wij het fijn vinden als jullie om 15:00 bij het stadhuis in Utrecht aanwezig zouden kunnen zijn. 

Dit wordt het programma van onze speciale dag:
15:00 uur: Ja-woord
17:00 uur: Receptie met hapjes
19:00 uur: Diner
21:30 uur tot laat: Feest! 

Willen jullie voor 1 juli 2018 laten weten of jullie er bij zijn? Dit kan via het bijgevoegde RSVP-kaartje.

E-mail: …
Telefoonnummer: …
Adres: …
Dresscode: pasteltinten 
Kadotip: ✉

bruiloft uitnodiging

Een goedkope, originele bruiloft uitnodiging:

Maak een website

We zien een nieuwe trend op het gebied van bruiloft uitnodigingen: het maken van een website. Het sturen van bruiloft uitnodigingen kan een dure uitgave zijn, al helemaal wanneer je veel mensen voor je bruiloft uitnodigt. Daarnaast heb je een beperkte ruimte om alle informatie op te zetten.

De oplossing: het (laten) maken van een website. Via WordPress is het zeker te doen om zelf een website in elkaar te zetten waar jij alle informatie omtrent te bruiloft op deelt. Na afloop is het ook mogelijk om alle foto’s op de website te posten, zodat iedereen zijn favoriete foto’s voor altijd op kan slaan.

Laat een website maken door een professional
Ben je zelf niet zo handig met het maken van websites? Dan kan je het altijd nog laten doen door iemand die er wel verstand van heeft. Het laten maken van een website zal niet gratis zijn, maar het is wellicht goedkoper dan het versturen van tientallen bruiloft uitnodigingen. En een fijne bijkomstigheid: het is helemaal duurzaam.

Facebook evenement

Wil je echt besparen op de kosten? Maak dan een mooi Facebook-evenement aan. Dit kan je helemaal zelf doen. Let er wel even op dat het een besloten evenement is waar alleen jij mensen voor kan uitnodigen, want je wilt geen Project X bruiloft.

Op de Facebook-pagina kan je alle informatie kwijt die je anders op het kaartje zou zetten. Ook kan je jouw gasten op de hoogte houden van de voorbereidingen en eventuele veranderingen in het programma. En handig: Facebook zelf zorgt ervoor dat de genodigden een week van te voren een herinnering in hun meldingen krijgen. Niemand die jouw bruiloft nog kan vergeten!

Meer lezen over het plannen van je bruiloft?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor een originele bruiloft uitnodiging (die nog goedkoop zijn ook!)
Sluiten