Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 5 apr 2020

Origineel idee: ‘behang’ de achterwand van je keuken met houten planken

In een prachtig Zweeds huis vonden we een keuken met houten planken als achterwand. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar de warmte die deze keuken uitstraalt is iets waar veel mensen jaloers op zouden kunnen zijn.

Ook mooi meegenomen: door een muur met hout te bekleden, verander je de akoestiek van de ruimte. Zo kan het heel goed dat jouw kille keuken met zo’n warme houten wand ineens een stuk gezelliger aanvoelt én dat het minder hol klinkt. Wij zien alleen maar voordelen.

houten wand in de keuken
Bron: Bolaget
houten wand in de keuken
Bron: Bolaget

Modern meets klassiek in deze keuken

Om vlekken door het opspatten van eten te voorkomen, is er gekozen voor een glanzend witte rand boven het aanrecht. Deze rand zorgt ervoor dat de klassieke houten planken toch een modernere uitstraling krijgen.

Deze combinatie zien we overigens ook in de rest van de keuken. Zo is de eettafel met mat zwarte poten en rechte lijnen best modern, maar staan daar weer onwijs klassieke eetstoelen bij. Woonstijlen combineren kan prima, en de bewoners van het appartement hebben daar zeker mee gespeeld.

houten wand in de keuken
Bron: Bolaget

Hangplanten

Door hangplanten boven het aanrecht te hangen is de ruimte boven het aanrecht geen loze ruimte geworden, maar juist een subtiel groen detail. De twee hangplanten hangen allebei op een andere hoogte om het speels te houden.

Vind jij het lastig om de hoogte van je hangplanten te bepalen? Check dan dit artikel: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen.

Binnenkijken in andere mooie huizen?

Op Roomed vind je de mooiste binnenkijkers. Omdat we stiekem allemaal wel willen spieken bij de buren – of bij mensen helemaal in Zweden. Om zoveel mogelijk inspiratie op te doen voor ons eigen huis. Kijk je mee in de volgende appartementen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Origineel idee: ‘behang’ de achterwand van je keuken met houten planken
Sluiten