Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Slaapkamer 4 apr 2020

Kies voor een origineel hoofdbord achter je bed (of maak ‘m zelf!)

Wil jij je slaapkamer een nieuwe uitstraling geven? Je hoeft hiervoor echt niet heel je slaapkamer een make-over te geven. Door voor een origineel hoofdbord achter je bed te kiezen ziet je slaapkamer er namelijk meteen heel anders uit.

Wij zijn gek op simpele oplossingen om een nieuwe look te creëren. Wie echt snel klaar wil zijn koopt een origineel hoofdbord in de winkel, maar je kan ook zelf aan de slag met een leuke DIY. Wij hebben de mooiste hoofdborden voor je op een rij gezet.

Maak zelf een hoofdbord

Als je het leuk vind om zelf aan de slag te gaan dan kan je een hoofdbord maken die helemaal bij je stijl past. Zo lieten we eerder al deze IKEA hack zien om een hoofdbord van webbing te maken. Ook deze regenboog DIY hoofdbord voor in de kinderkamer kwam al eerder bij Roomed voorbij.


Ook met hout kan je de mooiste hoofdborden maken. Maak bijvoorbeeld een mooie ombouw van verschillende tinten hout voor een Scandinavisch effect. Of kies voor (gebruikt) sloophout voor een stoer en doorleeft effect.

Lambrisering

Je kan het hoofdbord ook over de hele breedte van de muur maken, dan noemen we het een lambrisering. Op de lambrisering is plek voor je mooiste posters, planten en meer. Zelf een lambrisering maken? Zelf een lambrisering maken doe je zo.

Of ga voor mdf

In plaats van planken hout kan je er ook voor kiezen om een hoofdbord van bijvoorbeeld mdf te maken en deze te verven in een kleur die bij je slaapkamer past. Door nissen in het hout te maken ontstaat er ruimte voor een lampje, de wekker en meer en heb je geen nachtkastje meer nodig.

Liever een wat zachter hoofdbord? Maak dan zelf een hoofdbord van mooie, zachte kussens en leren riemen. Zo krijgt je slaapkamer een wat romantische uitstraling, maar het is ook heel praktisch als je graag leest of tv kijkt in de slaapkamer. Zo kan je heerlijk comfortable achterover leunen.

Een origineel hoofdbord kopen

Ook voor iedereen die niet de tijd heeft om zelf aan de slag te gaan en een origineel hoofdbord wilt hebben wij een aantal leuke ideeën verzameld.

Zelf zijn wij helemaal verliefd op dit mooie rotan hoofdbord. De sierlijke vormen en ronde bogen, we love it! Dit hoofdbord staat perfect tegen een donkere muur, maar past ook mooi in een wat lichtere bohemien slaapkamer.

Wil je liever iets stoerders? Dit leren hoofdbord staat ook te gek in je slaapkamer. Hier afgebeeld in het cognac, maar je kan natuurlijk ook een kleur uitkiezen die beter bij je slaapkamer past.

Op zoek naar nog meer slaapkamer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kies voor een origineel hoofdbord achter je bed (of maak ‘m zelf!)
Sluiten