Lotte Wullems
Lotte Wullems Trends 5 aug 2017

Breng met origami in je interieur een ode aan de Japanse vouwmeesters

Ben jij bekend met origami? Deze eeuwenoude techniek betekent letterlijk papiervouwen en is al eeuwenlang een ware vorm van kunst in Japan. Van prachtige kraanvogels tot de mooiste bloemen. Gelukkig hoef je zelf niet handig te zijn om deze vouwkunst in huis te halen, want steeds meer ontwerpers laten zich inspireren door dit fenomeen.

Wij hebben een aantal leuke shoptips voor je op een rij gezet. Wil je graag meer Oosterse invloeden in je interieur? Check ons moodmoard dan eens!

De papiervouwkunst is niet alleen geschikt voor figuurtjes, maar ook voor lampenkappen! Het voegt een grafische touch toe aan je interieur en past goed bij een strakke inrichting. Dankzij het papier wordt het licht van de lamp warmer, wat weer voor een sfeervolle gloed zorgt.

Shoptip: zoek je nog een toffe origami (hang)lamp? Studio Snowpuppe ontwerpen en maken toffe exemplaren voor je interieur.

Leuk voor de kinderkamer: een slinger van papieren kraanvogels. Zelf aan de slag? Kijk hier voor een tutorial.

Hoe schattig zijn deze konijntjes van Disaster Designs in origami-stijl?

Steeds meer vazen zijn geïnspireerd op origami (vaak in een lieflijke pastelkleur). Ze voegen speelsheid toe en hebben een eigenzinnig karakter. Ook hier kun je weer zelf aan de slag, door een koker te vouwen die je over een glazen vaas of beker plaatst.

Bovenstaande witte exemplaren van keramiek shop je hier.

Lees ook: een interieur met een subtiele grafische styling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breng met origami in je interieur een ode aan de Japanse vouwmeesters
Sluiten