Viva Hollandia! 7 x een toffe oranje keuken

Oranje boven, want koning Willem Alexander is vandaag jarig! Hoera! En om dat te vieren steken we Roomed vandaag in een oranje jasje. Dus pak de oranje verf en wat kwasten maar uit de kast, want wij bekijken de wereld door een oranje bril vandaag!

We geven eerlijk toe dat oranje niet onze eerste keuze in de keuken zou zijn. Maar omdat het vandaag koningsdag is, gaven we deze kleur toch een kans. En wat blijkt: oranje kan echt een toffe kleur in de keuken zijn! Kijk je mee?

roomed-oranje-keuken
ELLE

We beginnen subtiel. Wil je een Hollands tintje in je keuken, maar vind je het een te grote stap om de verfkwasten er bij te pakken? Ga dan voor oranje accessoires. Onze favoriete SMEG koelkast is bijvoorbeeld ook in het oranje verkrijgbaar. En wist je dat er veel oranje eten is? Denk aan sinaasappels, oranje paprika’s en wortelen. Dit combineert goed met je oranje accessoires.

roomed-oranje-keuken
turbulences-deco
roomed-oranje-keuken
bhg
roomed-oranje-keuken
internityhome

Ook subtiel: oranje stoelen in verschillende tinten. Het oranje combineert mooi met de betonnen vloer en de robuuste houten tafel. De kleur oranje wordt in combinatie met deze items een echte eyecatcher.

roomed-oranje-keuken
bhg

We gaan een stapje verder met deze oranje achtergrond in de keuken. De glanzende metrotegels geven de keuken een krachtige energie. Het wordt een vrolijk geheel. Om de rest van de keuken niet te druk te maken, is er gekozen voor een hele basic inrichting van de ruimte. Hier zie je trouwens meteen hoe goed oranje en groen met elkaar combineren.

roomed-oranje-keuken3
planete-deco
roomed-oranje-keuken
guiaparadecorar

Yes! Hoewel we het in eerste instantie niet verwacht hadden, moeten we zeggen dat zo’n volledig oranje keuken toch wel heel tof is. Je wordt instant vrolijk als je deze keuken inloopt. Je hebt geen tijd voor een ochtendhumeur, want als je ‘s morgens je ontbijtje klaarmaakt krijg je meteen een flinke dosis energie. En dat willen we allemaal, toch?

roomed-oranje-keuken
onekindesign

De vuistregel bij een oranje keuken lijkt wel less is more te zijn. Ga je voor oranje keukenkastjes, dan is de ongeschreven regel dat je de rest van je keuken rustig laat. En dat kunnen we wel begrijpen, want je keuken moet geen circustent worden.

Nog meer oranje:

Bij Roomed zijn we fan van het stofje velours. De combinatie van oranje en groen velours is dan ook een combinatie to die for. En hoe sta jij tegenover oranje met luipaardprint? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Viva Hollandia! 7 x een toffe oranje keuken
Sluiten