Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 14 dec 2020

Out of your comfort zone: deze kleuren kun je combineren met oranje

Oranje zien we niet heel vaak terugkomen in interieurs. En dat terwijl oranje de kleur van Nederland is. Het is een relatief opvallende kleur en daarom ook ideaal om je interieur wat levendiger te maken of om als accentkleur te gebruiken.

Vind je het een moeilijke kleur? We laten je zien dat oranje vrij makkelijk te combineren valt met andere kleuren. Benieuwd? Lees gauw verder.

Oranje combineren doe je zo

Oranje combineren met groen

Deze twee uitgesproken kleuren passen heel goed bij elkaar. Het zijn beide warme kleuren waardoor je interieur één en al gezelligheid uitstraalt. Vind je deze kleurencombinatie nou leuk maar wil je ‘m niet zó heftig? Ga dan voor oranje meubels of accessoires en combineer die met leuke planten.

Lees ook: Breng een oase aan rust in huis met de bloemen en plantentrends van 2021

Oranje in combinatie met geel

Wauw, als ik oranje en geel samen zie komen denk ik gelijk aan één ding: de zon. Deze kleuren staan niet alleen mooi bij elkaar, ook doen ze je denken aan de warme zomerdagen (inclusief leuke herinneringen). Door deze twee kleuren te combineren zorg je voor een levendige sfeer in huis.

Oranje combineren met blauw

Diepblauw past ook goed bij oranje. Het zijn complementaire kleuren die zorgen voor contrast in huis. Zorg ervoor dat je ze niet overal in gebruikt, ga ook voor koele kleur zoals grijs om te zorgen voor een goede balans.

Maak een statement: oranje & beige

Neutrale kleuren zoals beige kun je combineren met vrijwel elke kleur, zo ook met oranje. Een groot voordeel van deze kleurcombinatie is de kleur écht opvalt wanneer je oranje gebruikt in een vrij neutraal interieur. Je zorgt dus voor een pop of colour. Het is daardoor ook een ideale accentkleur om te gebruiken.

Oranje combineren met paars

Ben je er niet vies van om uitgesproken kleuren met elkaar te combineren? Dan moet je de kleurencombinatie oranje en paars zeker een kans geven. Vooral als je gek bent op de bohemien woonstijl ga je deze kleuren te gek vinden. Deze twee krachtige kleuren zullen je meer energie geven.

Oranje en bruin combineren

Een roestkleurige oranje staat enorm goed met bruin. Zowel licht- als donkerbruin. Denk bijvoorbeeld aan een oranje muur met rotan en bamboe-meubels en accessoires. Een aantal planten erbij en je bevindt je zo op een tropische bestemming – gewoon in je eigen huis.

Oranje met lichtroze

Last but not least: de combinatie van lichtroze en oranje. Deze kleuren kunnen de ruimte behoorlijk girly maken, maar is dat een probleem? Absoluut niet! De roze kleur is wat lichter waardoor oranje echt opvalt in je interieur.

Andere toffe kleurencombinaties voor in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Out of your comfort zone: deze kleuren kun je combineren met oranje
Sluiten