Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 25 feb 2020

Dag 17: begin met het opruimen van jouw “monster zone”

In februari ruimen we elke avond een kwartiertje op. Het resultaat: een opgeruimd huis aan het eind van de maand. Na de reguliere kamers als de woonkamer, gang, keuken, badkamer en slaapkamer, is de kans groot dat er nog één ruimte over is waar je veel rommel opslaat. Jouw “monster zone”.

Bij veel huishoudens gaat het om de zolder, de schuur of de berging. Een ruimte waar je snel items neerlegt die je “even niet nodig hebt”, totdat het een verzameling is van allerlei spullen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

In één dag jouw hele monster zone opruimen is geen doen, dat weten wij ook. Maar we willen wél dat je er vandaag alvast aan begint. Je moet tenslotte érgens beginnen.

Jouw monster zone opruimen in (hopelijk) 15 minuten

We beginnen deze challenge – net zoals de andere dagen – gewoon met 15 minuten opruimen. Kijk in die tijd hoe ver je precies komt.

Aan de slag!

Allereerst zet je een wekker voor 15 minuten, om ervoor te zorgen dat je niet meteen de hele avond bezig bent.

De volgende stap is inventariseren. Zijn er items die je sowieso weg wilt doen? Zet ze meteen weg. Gooi ze in de prullenbak, of leg ze in jouw doneer-doos (daar vrijdag meer over!).

Zorg ervoor dat je tijdens het opruimen van je monster zone niet afgeleid raakt door de dingen die je ineens weer ziet liggen. Het is verleidelijk om dat oude fotoboek of die vintage tijdschriften open te slaan, maar doe het niet. Daar heb je de rest van de week nog genoeg tijd voor. Nu draait het écht om opruimen.

Gaat de wekker? Kijk dan even om je heen. Ben je al veel opgeschoten, of gaat er toch meer tijd inzitten dan je dacht? Probeer de rest van de week elke dag even terug te komen bij je monster zone om iets op te ruimen. Vind je het fijner om in één dag een langere tijd op te ruimen? Go for it! Omdat bij iedereen de monster zone anders in elkaar zit, is het belangrijk dat je zelf initiatief neemt om deze ruimte opgeruimd te krijgen.

De challenges van de vorige weken teruglezen?

Voor jouw gemak hebben we de andere artikelen van de Clean Up Challenge even voor je op een rijtje gezet:

Week 1 van de Clean Up Challenge:

Week 2 van de Clean Up Challenge:

Week 3 van de Clean Up Challenge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag 17: begin met het opruimen van jouw “monster zone”
Sluiten