Emma Bering
Emma Bering Opbergen 17 dec 2018

4 dingen om vanavond nog op te ruimen (tijdens het Netflixen bijvoorbeeld)

In het weekend kunnen we soms wel uren achter elkaar onze favoriete Netflix serie bingen. En hoe lekker het ook is om dat onderuit gezakt op de bank te doen, je kan deze tijd ook iets nuttiger gebruiken. Want tijdens het Netflixen kunnen we prima multitasken. Deze vier dingen kan je vanavond nog opruimen, tijdens het Netflixen.

Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar met je favoriete serie op de achtergrond is het een stuk leuker!

Je boeken beschermen met folie

In het begin staat je boekenkast er nog mooi bij. De boeken staan netjes naast elkaar, maar in de loop der tijd worden er boeken uitgepakt en weer teruggezet. Of naja, terug gegooid.

Voor je favoriete boeken waarvan je wilt dat ze nog even mee gaan is het misschien een idee om ze te beschermen met folie. Vooral als het paperback boeken zijn. Met deze tutorial krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je folie om een boek maakt.

Je kleding opnieuw opvouwen

Op het moment dat je kledinglade meer een soort bak wordt waar je al je kleding vanaf een paar meter in kan gooien, wordt het misschien tijd om de lade weer eens op te ruimen. En toegegeven, niets is zo lekker als een compleet geordend en opgeruimde kledingkast.

Een Marie Kondo tip: vouw je shirt zo op dat ze verticaal naast elkaar in de lade kunnen staan. Zo zie je als je de lade open doet meteen welke kledingstukken er in je kast liggen. Het is overzichtelijker en zo doe je misschien nog een keer een trui aan die normaal gesproken onderop de stapel zou liggen.

Ga door stapels papier heen

Iedereen heeft wel stapels papier liggen in z’n woning. En een beetje papier op bepaalde plekken is niet erg, vooral als je weet dat je er nog iets mee moet doen. Maar als de stapel papier op de tafel uit de hand loopt en meer een papieren tafel wordt, dan wordt het tijd om hier even doorheen te gaan. Het kan van alles zijn: post, bonnetjes, tekeningen, verslagen, noem het maar op.

Pak voor het gemak drie dozen, als je die nog ergens hebt staan, of maak drie stapels. Eén voor recyclebaar papier, één voor het vuilnis en één voor bewaren. Zo bewaar je zelf het overzicht en maakt je niet een nog grotere rotzooi.

Ruim je verzameling op

Tijdens het kijken van Netflix kan je heel gemakkelijk je verzameling van het een of het ander onder handen nemen. Misschien heb je wel honderd verschillende theezakjes, tijdschriften of ben je dol op inpakpapier. Dan is dit het moment om daar een beter systeem in te maken. Maar ook kleine lades met troepjes valt onder een verzameling, een verzameling van troepjes in dit geval. Zoek het uit, gooi onzin dingen weg en ruim het op.

Meer opruim tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 dingen om vanavond nog op te ruimen (tijdens het Netflixen bijvoorbeeld)
Sluiten