Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 1 jan 2018

Goedemorgen! Met deze tips heb je je huis (en jezelf) zo weer op orde

Goedemorgen allemaal, happy new year! De eerste dag van het nieuwe jaar is aangebroken. Heb jij thuis een knallend nieuwjaarsfeestje gegeven en ligt er in de huiskamer nu een berg confetti, lege flessen en slingers op je te wachten die je nog moet opruimen? Dan weten we zeker dat je deze tips goed kunt gebruiken. En daarnaast hebben we ook een aantal oplossingen om zo snel mogelijk van die kater af te komen. You’re welcome.

Maar voordat we beginnen met puinruimen willen we jullie natuurlijk eerst een héél gelukkig 2018 wensen. Daarnaast willen we jullie ook bedanken. Zonder onze lezers zijn wij nergens en dat beseffen wij ons heel goed! We hopen dan ook dat we je in dit nieuwe jaar weer veel inspiratie kunnen geven. Want niets is fijner dan van je huis je thuis te maken.

Als je dit leest, is het prima om je nog een keer om te draaien natuurlijk. Is het echt tijd om uit bed te komen? Neem dan eerst een paar grote glazen water en een snelle douche. Klaar? Dan gaan we beginnen met het minst leuke gedeelte..

Opruimen en schoonmaken

Om het je een beetje makkelijker te maken hebben we een klein stappenplan voor je. Ready, set go!

  • Pak een groot dienblad en vis alle glazen, borden en bestek tussen de rommel. Stop het meteen in de vaatwasser of was het af. Zet meteen ook even de ramen open voor wat frisse lucht.
  • Nu er al veel spullen van tafel zijn verdwenen, kun je alle andere rommel opruimen. Stop alles in een grote vuilniszak. Behalve het glas natuurlijk, dat kun je later vandaag netjes naar de glasbak brengen. Het is wel verstandig om het glas alvast te verzamelen en buiten te zetten. Alcohol laat een nare geur achter, dus zet je verzameling alvast klaar in de tuin of op het balkon.
  • Check je banken en stoelen op vlekken. Kun je niets ontdekken? Top! Heb je iets meer pech, check dan hier onze tips om vlekken uit een stoffen bank te verwijderen. Kringen en vlekken op je houten tafel haal je weg met vaseline. Check hier hoe!
  • Pak de stofzuiger erbij en loop de kamer goed na. Vergeet ook de hal niet!
  • Bijna klaar.. Meng in een emmer heet water met een lekker geurend schoonmaakmiddel. Hoe heter het water hoe beter, want zo krijg je de plakkerige vloer snel schoon. Heb je tapijt liggen, maar ben je na de stofzuig-sessie wat vlekken tegengekomen, dan kun je die verwijderen met baking soda.
Bron: Amarie

Een goed ontbijt

Eieren en spek (oftewel, vet eten) zijn dé oplossing tegen een kater. Drink nog een glas water om je vochtbalans op peil te houden. Zet daarna een heerlijk kopje koffie voor jezelf. Caffeine is niet alleen fijn om mee wakker te worden, maar het zal je ook sneller verlossen van de hoofdpijn. Ook vitamine C helpt tegen de kater, dus drink een lekker groot glas verse jus d’orange. Je zal zien dat je je snel weer beter voelt!

Nu je huis weer aan kant is en je zelf ook weer onder de levenden bent, kun je met een gerust hart beginnen aan je middagdutje. Of een feestoutfit uit de kast trekken voor een nieuwjaarsborrel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goedemorgen! Met deze tips heb je je huis (en jezelf) zo weer op orde
Sluiten