Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 jan 2020

Goedemorgen, en gelukkig nieuwjaar! Zo kan je je vrije dag goed besteden

Goedemorgen allemaal, happy new year! De eerste dag van het nieuwe jaar is aangebroken. Heb jij thuis een knallend nieuwjaarsfeest gegeven en ligt er in de huiskamer nu een berg confetti, lege flessen en slingers op je te wachten die je nog moet opruimen? Dan weten we zeker dat je deze tips goed kunt gebruiken.

Het belangrijkste: lap eerst jezelf even op voordat je met opruimen en schoonmaken begint. Opruimen met een flinke kater, daar wordt niemand gelukkig van. Trakteer jezelf op een heerlijk katerontbijt, spring onder een frisse douche en neem desnoods een aspirine om die hoofdpijn weg te krijgen.

Opruimen na oud en nieuw, waar begin je?

Om het je een beetje makkelijker te maken hebben we een klein stappenplan voor je gemaakt. Ready, set go!

  • Zet allereerst even de ramen open voor wat frisse lucht, hoe koud het buiten ook is. Door de frisse lucht ruikt het in huis een stuk minder muf, en die vieze alcohollucht verdwijnt als sneeuw voor de zon. Enne, grote kans dat jíj je er ook beter door gaat voelen.
  • Pak een groot dienblad of een kratje, en vis alle glazen, borden en bestek tussen de rommel vandaan. Stop het meteen in de vaatwasser of was het af.
  • Nu de meeste spullen van tafel zijn verdwenen, kan je alle andere rommeltjes ook opruimen. Stop alles wat weg kan in een grote vuilniszak. Behalve het glas natuurlijk, dat kun je later vandaag netjes naar de glasbak brengen. Het is wel verstandig om het glas alvast te verzamelen en buiten te zetten. Alcohol laat een nare geur achter, dus zet je verzameling alvast klaar in de tuin of op het balkon.
  • Check je banken en stoelen op vlekken. Kun je niets ontdekken? Top! Heb je iets meer pech, check dan hier onze tips omvlekken uit een stoffen bank te verwijderen. Kringen en vlekken op je houten tafel haal je weg met vaseline. Check hier hoe je dat doet.
  • Pak de stofzuiger erbij en loop de kamer goed na. Vergeet ook de hal niet!
  • Bijna klaar… Meng in een emmer heet water met een lekker geurend schoonmaakmiddel. Hoe heter het water hoe beter, want zo krijg je de plakkerige vloer snel schoon. Heb je tapijt liggen, maar ben je na de stofzuig-sessie wat vlekken tegengekomen, dan kun je die verwijderen met baking soda.

Het nieuwe jaar helemaal goed beginnen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goedemorgen, en gelukkig nieuwjaar! Zo kan je je vrije dag goed besteden
Sluiten