Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 31 jan 2021

12 opruimprojecten die je vandaag nog binnen 15 minuten kunt doen

Laten we eerlijk zijn: het opruimen van rommel staat meestal niet bovenaan onze lijst met leuke dingen om te doen. Daarnaast hebben we ook allemaal genoeg te doen waardoor we ook niet toekomen aan een grondige schoonmaakdag. Of je tijd hebt of niet, het huis moet hoe dan ook opgeruimd worden.

Daarom delen we vandaag wel 12 opruimprojecten met je waar je slechts 15 minuten (of minder) voor nodig hebt. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, hè?

Weinig tijd? Dit kun je allemaal opruimen in 15 minuten

1. Opbergbakken/Tupperware

Open je rommelige Tupperware-lade en haal alles eruit. Kijk goed welke bak bij welke deksel hoort en stapel ze goed op elkaar. Op deze manier kan je ze direct terugvinden. Incomplete items kan je wegdoen, hier heb je namelijk niet veel meer aan.

2. Kruidenla opruimen

Wanneer je tijdens het koken je kruidenpotjes aanraakt, kunnen die met de tijd nog wel vies worden. Haal je hele kruidenla leeg, controleer de houdbaarheidsdatums en doe alle kruiden die je niet lekker vindt weg. Vergeet al je kruiden niet te labelen en deel de potjes weer goed in.

3. Keukengerei

Heb je een pot met al je keukengerei op het aanrecht staan? Dan kun je die ook opruimen in slechts 15 minuten. Van opscheplepels, spatels tot aan een soeplepel. Gebruik je ze dagelijks? Of heb je ze echt allemaal nodig? Haal alles uit de pot en zet alleen de items terug die je echt gebruikt.

4. Pennenbakje

Heb je her en der pennen liggen? Dan is het handig om een pennenbakje te maken. Pak een blanco vel papier en test of al je pennen inkt hebben. Gooi pennen zonder inkt weg en stop je ‘goede’ pennen’ terug in je pennenbakje.

Vergeet ook niet dat je niet per sé tientallen pennen nodig hebt. Een paar goede pennen zijn meer dan genoeg.

5. Je sokkenlade

Gooi jij ook al je sokken in de sokkenlade nadat ze zijn gewassen? Tijd om deze dan even goed op te ruimen. Haal al je sokken en panty’s uit de lade en maak er paren van. Controleer ook gelijk elke set op gaten of versleten plekken.

Alle ‘goede’ sokken en panty’s mogen terug in je lade. Alle sokken die geen partner hebben kun je zonder pardon wegdoen.

6. Doucheproducten

Ook je douchestandaard kan je binnen een kwartier opruimen. Deze staat waarschijnlijk vol met producten zoals shampoo, conditioner, douchegel, doucheschuim, een scrub, haarmasker en noem maar op. Haal alle producten van je standaard af, plaats producten die je niet regelmatig gebruikt naar een la of kast.

Vervolgens plaats je producten die je dagelijks gebruikt weer netjes terug en heb je binnen no time een opgeruimde douche.

7. Wasruimte

Controleer of er lege flessen wasmiddel in je wasruimte liggen. Gevonden? Gooi ze dan in de prullenbak. Ruim ook items op die niet in de wasruimte horen.

8. Theedoeken

Inspecteer al je theedoeken en vouw degenen op die in goede staat zijn. Deze kun je weer opbergen. De rest kun je naar een afvalbak voor textiel brengen.

9. Tijdschriften

Als je een abonnement hebt voor een tijdschrift of krant heb je binnen no time een stapel leesmateriaal in huis. Ga je stapel na en bedenk welke je nog eens zal lezen of interessant zijn voor eventuele gasten. Als je ze niet meer zal lezen kan je ze het beste weggeven zodat iemand anders er wel nog plezier uithaalt.

> Verzamel al jouw favoriete magazines en kranten in een tijdschriftenrek

10. De hal

Ook de hal kan er snel rommelig uitzien, maar maak je niet druk. Ook deze ruimte kan je binnen 15 minuten opruimen. Hang rondslingerende jassen op, plaats alle kleine spullen zoals sleutels en passen in een bakje en sorteer al je post.

11. Berg vieze vaat op

Staat jouw aanrecht vol met vies bestek en servies? Het scheelt een hoop als je ze direct in de vaatwasser zet. Op deze manier ziet je keuken er ineens veel schoner uit en scheelt het jou straks een hoop werk wanneer je de vaatwasser aan wilt zetten.

12. Losse spullen

Deze methode kun je per ruimte doen. Ga bijvoorbeeld naar de woonkamer en raap alle losse spullen die daar niet thuishoren op. Verzamel ze op een plek en begin vervolgens met het sorteerwerk. Nadat je alle spullen hebt gesorteerd breng je ze naar de juiste plek.

Meer tips om je huis op te ruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
12 opruimprojecten die je vandaag nog binnen 15 minuten kunt doen
Sluiten