Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 29 aug 2020

3 hacks waarmee je het opruimen van je huis een stuk overzichtelijker maakt

Als je nu om je heen kijkt, is jouw huis dan lekker opgeruimd of ligt er veel rommel? Als je de laatste tijd door Corona minder bezoek over de vloer hebt, is de neiging om je huis te laten ‘verslonzen’ erg groot. Totdat je zo overwhelmed bent door alle rommel dat je niet meer weet waar je moet beginnen.

Op het huis echt goed en grondig op te ruimen kwam Apartment Therapy met drie verschillende opruimhacks om mee aan de slag te gaan. En we kunnen alvast verklappen: deze werken góéd.

3 hacks om je huis opruimen makkelijker te maken

1. Met de klok mee

Raak je al snel het overzicht kwijt tijdens het opruimen? Je begint met de keuken, maar de woonkamer heeft eigenlijk ook prioriteit. Dan kom je ineens een fotoboek tegen in de slaapkamer, en voordat je het weet zit je 10 minuten op de grond foto’s te kijken… en is de keuken nog steeds en mess.

Dit kan je voorkomen door met de klok mee op te ruimen. Begin in de woonkamer met je gezicht naar een muur. Alles wat op dat moment in je gezichtsveld is, mag je opruimen. Als je tevreden bent, draai je een kwartslag. Herhaal dit totdat je de hele kamer gehad hebt, en ga dan verder met de volgende kamer. Deze methode werkt overigens het beste in combinatie met methode 2.

2. De wasmand-methode

Voor deze opruimhack heb je (de naam zegt het al) een wasmand nodig. Elke andere grote doos is natuurlijk ook oké. Het principe is simpel: loop met een wasmand rond in het huis, en leg alles wat níét op de juiste plek ligt in deze wasmand. Als alles er opgeruimd uitziet en het in je hoofd wat rustiger is, heb je alle tijd om de items die in de wasmand zitten op de juiste plek terug te leggen.

3. Maak de oppervlaktes schoon

Deze hack vinden we mega handig, omdat je twee vliegen in één klap slaat. Als je de oppervlaktes van je kasten, planken of bureau schoon wilt maken, is het noodzakelijk om eerst de items en woonaccessoires er vanaf te halen. Anders kan je immers niet goed schoonmaken. En in plaats van dat je ze weer teruglegt op hun rommel-plek, is het tijd om op te ruimen.

Pas wanneer alles op de juiste plek ligt, mag je schoonmaken. Zo heb je dus een opgeruimd én schoon huis, en daar ben je maar één keer mee bezig.

Óf doe mee met de Roomed Clean Up Challenge

Zie je het niet zitten om in één dag je hele huis op te ruimen? Dan kan je ook altijd nog meedoen met de Roomed Clean Up Challenge. In februari hebben we deze challenge gedaan, maar het is nooit te laat om er nu nog mee te beginnen.

Met de Clean Up Challenge ruim je elke dag in maximaal 15 minuten een stukje van je huis op – en dat een maand lang. Opruimen in stukjes maakt het een stuk behapbaarder én zorgt ervoor dat je niet zo snel opgeeft. Je hoeft immers maar een klein gedeelte van je huis op te ruimen.

De smaak van het opruimen te pakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 hacks waarmee je het opruimen van je huis een stuk overzichtelijker maakt
Sluiten