Marie Kondo host een gratis 8-weekse opruimcursus en je kunt nú beginnen

Hold up – toen we net door de Instagram-pagina van Marie Kondo scrollde, zagen we dat ze een opruimcursus host. Gratis en voor niets, gewoon via Instagram. Daar willen we meer over weten, want opruimtips van Marie Kondo, daar zeggen wij geen nee tegen.

Aan het begin van het jaar hebben wij de Roomed Clean Up Challenge in het leven gebracht. Vier weken lang hebben we je elke werkdag geholpen met het opruimen van een kamer of gedeelte van jouw huis. Als je die challenge gemist hebt (of als jouw huis inmiddels alweer een rommeltje geworden is), dan verwijzen we je graag door naar de gratis opruimcursus van de clean up queen herself, Marie Kondo.

Voor als je Marie Kondo nog níét kent

Heb jij de memo gemist? Marie Kondo is een Japanse opruim-goeroe die in Nederland (en de rest van de wereld) in één klap bekend werd door haar eigen Netflix-serie, genaamd Tidying Up with Marie Kondo. Mocht je die serie gemist hebben, lees dan in dit artikel de belangrijkste lessen die we van de serie geleerd hebben.

Die serie kwam overigens niet uit de lucht vallen. Al ver daarvóór schreef Marie Kondo al de opruim-bijbel, waarin de KonMari-methode voor het eerst naar voren kwam. Kortom: we mogen Marie Kondo als een echte expert op het gebied van opruimen beschouwen.

Stap voor stap opruimen via Instagram

Met de duidelijke woorden “OUR 8-WEEK TIDY CHALLENGE IS ON!!!” werd de cursus op 20 juli afgetrapt. Omdat je niet meer gelijkt loopt met de cursus, maakt het eigenlijk niet uit wanneer je met de cursus begint. We raden je aan om de foto’s met to do’s op te slaan op je telefoon, en ermee aan de slag te gaan wanneer je er de tijd voor hebt.

Het principe van de cursus is heel simpel: elke dag besteed je even aandacht aan het opruimen van het huis. Dat houdt het behapbaar en overzichtelijk. Maar als je de to do’s van de eerste week hebt gezien, zie je dat het niet alleen gaat om fysiek opruimen. Zo zien we bijvoorbeeld ook het visualiseren van je droomhuis, het maken van een visionboard en het maken van before-foto’s als dagtaak.

Hierboven zie je dus al het schema voor de eerste week. Voor de rest van de weken verwijzen we je graag door naar de Instagram-pagina van Marie Kondo.

Meer lezen over Marie Kondo?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Marie Kondo host een gratis 8-weekse opruimcursus en je kunt nú beginnen
Sluiten