Let’s start organizing: zo deel jij snel en simpel je kast opnieuw in

Schoonmaken of opruimen is nooit leuk. Daarom is het alleen maar fijn als er handige en slimme truc zijn die zorgen dat zoiets als opruimen in ieder geval niet moeilijk hoeft te zijn of lang hoeft te duren. Met deze handige guide is opnieuw je kast indelen bij jou voortaan binnen no-time gepiept.

Roomed to the rescue!

Stap 1: haal alles – en dan ook echt alles – eruit

Soms heb je zo veel spullen en staat je kast zo vol dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Pak dus niet alles item voor item uit je kast – om vervolgens ook per item te beslissen waar je het neerzet -, maar haal in één keer alles leeg. Zo kun je eens goed kijken naar hoe je kast eigenlijk zelf ingedeeld is en waar je veel en weinig ruimte hebt.

Stap 2: let the organizing begin

Oké, als het goed is ligt er nu een hele berg met spullen rondom je kast. Het uitpluizen kan beginnen! Pak een grote vuilniszak en gooi daar alles in dat meteen weg kan. Deel de overgebleven spullen in in verschillende categorieën en leg ze bij elkaar. Nu ligt je vloer als het goed is nog steeds bezaaid met spullen, maar wel per categorie ingedeeld! ‘Geordende chaos’ noemen we dat.

Stap 3: inpakken!

Hier gaat veel mensen de fout in. Zet nu niet meteen alles weer terug in de kast, maar zorg dat je verschillende bakken of doosjes klaar hebt staan en berg zo veel mogelijk spullen uit dezelfde categorie op in een aparte doos. Zo voorkom je dat alles straks na één week weer door elkaar ligt en houd je overzicht.

Stap 4: berg alles weer op

Begin onderaan met opbergen. Zet alle echt grote dozen zo veel mogelijk onderop, zodat je kunt stapelen. Wees creatief, vergeet de binnenkant van de deur tijdens het opbergen bijvoorbeeld ook niet. Met een paar haakjes kun je daar al weer extra spullen kwijt.

Succes!

Reageer op artikel:
Let’s start organizing: zo deel jij snel en simpel je kast opnieuw in
Sluiten