admin
admin Decoratie 20 jan 2016

4x tips voor de ongebruikte open haard

Veel (oude) huizen hebben een schouw, maar geen open haard. De haard is dan al lange tijd niet meer in gebruik, maar de bewoners vonden het dan té zonde om de mooi schouw weg te halen. En dat is het ook! De schouw kan namelijk een prachtige eye catcher zijn in je interieur. Je moet alleen even weten wat je er allemaal mee kunt! De bovenkant van de schouw kun je decoreren met fotolijsten, bloemen en mooie accessoires. Maar.. vergeet vooral de haard zelf niet. Want ook daar kun je leuke dingen mee doen.

Wij geven je 4 tips voor de ongebruikte open haard, waarvan we zeker weten dat ze je huis een bijzondere touch geven!

1. Een kleine bibliotheek

In de uitsparing van de open haar kun je je mooiste boeken en tijdschriften opbergen. Zo bespaar je weer wat ruimte, maar het ziet er ook nog eens super stylish uit!

2. Een verzameling van kaarsen

Met kaarsen kom je natuurlijk het dichtst bij het effect van een werkende open haard. En daar hoef je helemaal niet veel voor te doen! Koop behoorlijk wat stompkaarsen in verschillende diktes en groottes en zet daar het hele plateau mee vol. Wanneer je ze ‘s avonds aansteekt zul je zien dat je huiskamer in één handeling lekker cozy wordt.

Bron: Yviestown

2. Hout, maar dan als decoratie

Dat je dat open haar niet kunt gebruiken, wil natuurlijk niet zeggen dat je er geen hout in kunt leggen! Koop een zak met haardhout en stapel de blokken speels op in de haard. Het hout geeft het toch een beetje een winters gevoel. Wil je er iets bijzonders mee doen? Geef de blokken aan de kopse kant dan een leuk kleurtje. Je kunt gaan voor pastelkleuren, of voor stylish goud of koper.

Bron: Schaulin

3. Gekke accessoires

Of de open haard nu in de woonkamer staat of in de kinderkamer, het is een perfecte plek voor de gekke (vintage) woonaccessoires die hebt gevonden. Zoals een discobal of een opgezet dier. In de kinderkamer kan de haard een verzamelplek worden van alle knuffels en speelgoed.

Ben je benieuwd naar onze favorite binnenkijkers mét open haard? Check dan deze artikelen:

Reageer op artikel:
4x tips voor de ongebruikte open haard
Sluiten