Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 17 mei 2020

Rommelige keuken? Met deze tips zorg je ervoor dat je keuken altijd opgeruimd blijft

In de keuken ontstaat al snel rommel wanneer je gewoon lekker aan het koken bent. Toch zijn we het er allemaal wel over eens dat het fijner is om te koken en te bakken in een opgeruimde omgeving. Koken in een rommelige keuken zorgt voor onnodige stress. Met deze handige tips zorg je voor een altijd opgeruimde keuken.

Deze tips zijn eigenlijk hele simpele dingen, maar zijn wel belangrijk als je constant een schone opgeruimde keuken wil hebben. Overbodige rommel is nooit fijn dus zo voorkom je dat het beste.

Tips voor altijd een opgeruimde keuken

1. Begin met een schone keuken

Begin pas met koken of bakken wanneer je aanrecht opgeruimd en netjes is. Berg je vaat netjes op en stop onnodige spullen op de plek waar ze thuis horen. Als je iedere avond gewoon meteen schoon maakt nadat je gekookt hebt, scheelt het de volgende dag erg veel werk.

2. Ruim op terwijl je kookt

Opruimen terwijl je kookt zorgt ervoor dat de rommel overzichtelijk blijft. Na het eten plof je het liefst neer op de bank en kom je er niet meer vanaf totdat je naar bed gaat. Toch stom als je dan nog de hele keuken op moet ruimen.

Ruim na het snijden van groenten gelijk de restjes weg en verpakkingen kunnen ook meteen de vuilnisbak in. Neem het aanrecht met een doekje af terwijl de kip aan het braden is en je moet wachten op de volgende stap in het kookproces.

3. Zo min mogelijk op het aanrecht

Houd de spullen op je aanrecht minimaal. Overbodige spullen staan alleen maar in de weg terwijl je aan het koken is. Je koffieapparaat, waterkoker en messenblok hebben een functie en mogen best wat plek innemen en het is nooit fout om te decoreren met een paar leuke potjes. Zorg alleen dat je het beperkt houdt.

4. Maak voor alles plek

Alles heeft een plek in lades of kastjes nodig. Zo voorkom je rommel op je aanrecht. Zorg voor een leuk rek om je kruidenpotjes neer te zetten. Maak een lades vrij voor functionele, maar lelijke dingen zoals plastic zakjes en vershoudfolie.

Leg de spullen op handige plekken waar je ze zelf ook goed terug kan vinden.

5. Spullen regelmatig uitzoeken

Zoek de spullen in je koelkast, lades en voorraadkast regelmatig uit. Gooi dingen weg die niet langer bruikbaar zijn of die je niet lekker vindt. Je hebt er niks aan en het neemt kostbare ruimte in. Doe dit met regelmaat en niet een keer in de zes maanden.

Tips voor het inrichten van de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rommelige keuken? Met deze tips zorg je ervoor dat je keuken altijd opgeruimd blijft
Sluiten