Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 10 mrt 2021

Ga met deze 5 stappen van rommelige gang naar opgeruimde entree

Het opruimen van je huis begint bij de toegang ervan: je gang. Het is vaak een druk gebied vol met jassen, schoenen, paraplu’s, brieven en sleutels maar het is ook een gebied waar je fijn kan binnenkomen na een lange dag.

Fijn dus om deze kleine ruimte georganiseerd en opgeruimd te houden. Met deze stappen heb jij – makkelijk – een opgeruimde gang.

5 stappen tot een opgeruimde gang

Stap 1 – Check de spullen in je gang

Een makkelijke stap en ook erg belangrijk. Loop de spullen na die er er liggen en verplaats de spullen die weg moeten en er niet horen. Categoriseer de rest in bijvoorbeeld: kleine spullen, jassen, winter en zomer, etc.

Houd er rekening mee dat er enkel en alleen spullen mogen liggen die je nodig hebt in de gang. Denk na over wat je nodig hebt als je het huis verlaat en als je het huis binnengaat.

Let ook meteen op spullen die standaard op de grond belanden, is daar wel een goede plek voor? Zo weet je wat je moet veranderen.

Nu kan je doelen gaan maken voor jouw gang: vind je het belangrijk om altijd je sleutels te kunnen vinden of wil je al je post goed kwijt kunnen? Houd hier rekening mee als je bezig gaat met de volgende stap.

Stap 2 – Maak plek voor de gecategoriseerde spullen

Alle spullen mogen hun eigen plekje krijgen, maar we snappen heel goed dat hier niet altijd ruimte voor is. Je gang is een kleine ruimte dus denk erover na om spullen weg te stoppen.

Je winterjassen kunnen in het voorjaar bijvoorbeeld opgeborgen worden in een andere ruime, en je teenslippers heb je in de winter weer niet nodig.

Stap 3 – De spullen in je gang

De meest voorkomende spullen in een gang zijn: jassen, tassen, schoenen, hoeden/mutsen, sjaals/handschoenen, paraplus’s, hondenriemen, kinderspullen en post. Deze mag je allemaal een plek geven op basis van belangrijkheid.

Te beginnen met je sleutels: hebben die al een eigen plek of belanden die elke keer weer ergens willekeurig? Misschien handig om een sleutelrek te kopen of een bakje die je ergens neer kan zetten.

Leuk: zo kun je op een creatieve manier je sleutels ophangen in huis

Dan de schoenen… dat zijn er waarschijnlijk een hoop. Kies ervoor om, als je niet genoeg ruimte hebt, een deel ervan op je slaapkamer te houden. De rest kan in een schoenenkast in de gang en als je juist wel veel ruimte hebt is misschien een alles-in-één kast handig.

Jassen kunnen aan een kapstok of in een kast en probeer elk seizoen te bepalen welke je nodig hebt en niet zodat er ruimte overblijft. Sjaals en handschoenen kan je bewaren in een bak/mand en deze kunnen eventueel op een plank staan aan de muur.

Paraplus’s kunnen in een speciale paraplubak en verdere kleine items zoals hondenriemen of handgel krijgen een eigen kleine bak of tas aan de muur.

Denk na over of je jouw post wel in de gang wil laten. Als je dit wel wilt kan je muurvakken plaatsen voor papierwerk aan de muur.

Stap 4 – Koop de nodige spullen voor een opgeruimde gang

Als in stap drie blijkt dat je heel wat opslagspullen nodig hebt, is het tijd om naar de winkel te gaan. Schaf een sleutelrek aan, koop schoenenkasten (als je die nog niet had), opslagdozen/-manden en kijk ook naar planken en haken die je aan de muur kunt vastmaken.

Stap 5 – Maak het leuk

Als alles zijn eigen plek heeft kan je nog kijken naar wat items die je gang iets leuker maken. Een spiegel staat bijvoorbeeld goed in je gang en kan ook nog eens heel erg handig zijn.

Verf een muur en koop plantjes die het gezellig maken als je binnenkomt. Ook een beetje kunst aan de muur of een klein vloerkleed kan een goede toevoeging zijn aan je gang.

8 gewoontes om jezelf aan te leren voor een opgeruimder huis

Opgeruimde gang
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GreatistVtwonen

Reageer op artikel:
Ga met deze 5 stappen van rommelige gang naar opgeruimde entree
Sluiten