Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 12 jan 2021

5 kleine ochtendroutines voor een opgeruimder huis (het werkt echt!)

Er is één ding ergers dan ‘s avonds na een lange werkdag thuiskomen in een rommelig huis: de hele dag vanuit huis werken in een rommelige omgeving. Daarom heb ik een paar kleine ochtendroutines toegevoegd vóórdat ik ‘s morgens aan mijn werkdag begin. Een opgeruimd huis is immers een opgeruimde geest.

Voordat je denkt ‘ja, maar jij begint dan vast véél later met werken dan ik’, dat is waarschijnlijk niet waar. Ik sla mijn laptop vaak om 7:00 al open. En ja, ook daarvoor heb ik al een aantal kleine klusjes gedaan. Als de je onderstaande dingen toevoegt aan je ochtendroutine, is jouw huis namelijk in een handomdraai opgeruimd.

1. Als je tóch naar buiten gaat…

Een volle vuilniszak? Een stapel papieren die weg kunnen? Een vieze kattenbakzak? Neem het mee naar buiten als je de deur uit gaat voor bijvoorbeeld je boodschappen. Hierdoor krijg je geen last van vieze geurtjes in huis (wanneer je de vuilniszak een dag in de felle zon laat staan, bijvoorbeeld).

2. Zeg ‘nee’ tegen de kledingstoel

Vermijd de kledingstoel. Want voordat je het weet ligt niet alleen de kleding van de vorige dag op die stoel, maar heb je kleding van de hele maand verzameld. En dan is het helemáál niet meer leuk om het naar de wasmand te brengen…

Voorkom die situatie door je vieze kleding van gisteren ‘s morgens mee naar de badkamer te nemen als je gaat douchen. Gebruik je kledingstoel alleen om op te zitten. Staat ook nog eens een stuk netter in je interieur.

3. Tijdens het tandenpoetsen

Heb jij in de badkamer ook een mand met allerlei (oude) medicijnen, make-up of dingen waarvan je niet eens meer weet wat het is? Tijd om die mand of lade ook eens uit te zoeken. Dat kan gewoon tijdens het poetsen van je tanden, want je hebt er maar één hand voor nodig.

Elke keer als je je tanden poetst, kan je weer iets nieuws pakken. Is iets over de datum, of is het een product dat je niet meer gebruiken? Dan kan dat linea recta de prullenbak in.

Meer tips voor een opgeruimde badkamer: simpele tips om de badkamer op te ruimen en georganiseerder te maken

4. Meteen je bed opmaken

Een opgeruimd bed zorgt meteen voor een hele nette uitstraling van je kamer. Als je je bed meteen opmaakt zodra je je bed uitgaat, begin je de dag dus met een fris, opgeruimd gevoel.

Disclaimer: er zijn ook mensen die het niet verstandig vinden om meteen je bed op te maken, omdat het bed na een nacht even moet ‘luchten’. In dat geval: spring eerst onder een koude douche en maak daarna je bed op.

5. Je kledingkast opruimen

Je kunt je kledingkast opruimen als je je kleding ‘s morgens uitzoekt. Ja, echt. Als je een kledingstuk tegenkomt dat je niet meer draagt, kan dat kledingstuk namelijk gewoon weg. Ik heb zelf een mand waar kledingstukken in liggen die ik niet meer draag, zodat ik deze in één keer in een zak kan doen en deze aan het goede doel kan geven.

Lees ook: 3 tips voor het opruimen van je kledingkast (om het nieuwe jaar goed te beginnen)

Meer tips voor een opgeruimd huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 kleine ochtendroutines voor een opgeruimder huis (het werkt echt!)
Sluiten