Je open planken opnieuw inrichten? Volg dit stappenplan

Het kan zo mooi zijn: een paar goed ingerichte open planken in de woonkamer. Of een open stellingkast. Maar het kan óók heel erg rommelig staan als je ze niet goed weet in te richten. Herkenbaar? Wij helpen je een handje op weg met dit stappenplan.

Ik ging aan de slag met mijn eigen open planken, en heb het stappenplan uit de video voor je genoteerd. Zo kan jij óók aan de slag met jouw open planken.

1. Maak een foto van de huidige situatie

Altijd leuk om straks een voor en na-foto naast elkaar te kunnen zetten. Zo kan je zien hoeveel je er op vooruit bent gegaan na het opnieuw inrichten van je open planken!

2. Haal alles leeg

Het is het fijnste om te beginnen met een leeg canvas. Zo krijg je in je hoofd creatievere ideeën, omdat er niets op zijn oude plek hoeft te blijven staan. Als je dingen wél laat staan, dan val je waarschijnlijk weer terug in je oude manier van inrichten.

Daarnaast is dit ook dé uitgelezen kans om de planken of stellingkast eens even grondig schoon te maken.

Lees ook: 25 snelle, handige schoonmaaktips voor een fris huis

3. Leg alles wat ín de kast moet bij elkaar

Maak een grote stapel van alle items die je op de planken wilt hebben staan bij elkaar. Zo krijg je een overzicht van alle items, en kan je alvast zien welke dingen goed bij elkaar staan.

4. Begin met de grote items

Grotere vazen, manden en dienbladen zet je als eerste op hun nieuwe plekje. Om evenwicht te houden in de styling, kan het helpen om gelijkwaardige items tegelijkertijd in de kast te zetten. Focus je eerst op de grote vazen, kijk daarna naar alle manden en geef pas daarna de dienbladen een nieuw plekje.

Lees ook: Floating shelves: met deze DIY krijg je stijlvolle zwevende planken

5. Vul aan met de kleine items

En onthoud: als je er niet vrolijk van wordt, houd het dan weg. Zou houd je iets meer ademruimte over voor. Planken of stellingkasten die helemaal volgepropt zijn, zijn meestal visueel niet heel aantrekkelijk.

6. Maak weer een foto

Yes, je bent klaar! Kijk nog eens goed naar je nieuwe creatie. Ben je helemaal tevreden? Maak dan weer een foto, en vergelijk de resultaten met elkaar. Als je blijer wordt van de nieuwe situatie, dan is het opnieuw indelen van je open planken of stellingkast helemaal geslaagd.

Meer handige tips voor je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je open planken opnieuw inrichten? Volg dit stappenplan
Sluiten