Maud van Dijck
Maud van Dijck Opbergen 11 nov 2021

Tijd voor iets nieuws? Wij laten zien waarom je open planken in huis wilt

Open planken zijn nog steeds heel trendy. Zeker als er geen ruimte is voor een kast dan zijn deze een ideaal alternatief. Met planken kan je toch opbergruimte creëren in huis zonder dat ze veel plek in beslag nemen. Vooral in kleine huizen wil je je verticale ruimte goed benutten.

Daarom gaan we kort even in op de een paar voordelen van open planken en laten we ook verschillende voorbeelden ervan zien. Zo kan je zien dat deze planken naast een praktische keuze ook een stijlvolle keuze zijn.

Open planken wil je ook in jouw interieur

Meer opbergruimte met open planken

We gaan het maar meteen over de meest voor de hand liggende reden hebben waarom je ze in huis zou nemen: de opbergruimte. Met open planken kan je gemakkelijk meer ruimte aan je muur creëren zonder dat het te druk eruit gaat zien.

Georganiseerde look

In plaats van dat je interieur wat voller staat met spullen krijg je een georganiseerde look in je interieur met mooi ingerichte planken. Ook in de keuken kan het er juist netter uitzien als je ergens open planken hebt in plaats van alle wanden vol met dichte keukenkasten.

Kleine keuken? Met deze tips kan je ‘m het beste inrichten

Een tijdloze uitstraling

Open planken passen in ieder interieur. De typische moderne planken hebben namelijk een tijdloos design dat in veel huizen mooi zou hangen. Natuurlijk zijn er ook verschillende varianten zoals glazen of stalen planken die weer geschikter zijn voor bepaalde interieurstijlen.

Hieronder zijn wat mooie voorbeelden te zien van planken in verschillende stijlen:


Bohemian planken met macramé
Voor bohemian interieurs zijn open planken gecombineerd met macramé heel leuk. Macramé is iets wat je aan je muur wilt hebben hangen als je voor een bohemian look in je huis gaat.

Leuke DIY voor het weekend: een regenboog macramé hanger


Retro planken
Deze planken met een strak en modern design laten je interieur er meer retrofuturistisch dan modern uitzien. Deze gladde vormen zijn nostalgisch en laten je denken aan interieurs van oude sci-fi films.

 


Industriële open planken
Rustiek houten planken en stalen frames kunnen heel mooi in een industrieel interieur staan. Ook planken die alleen van staal gemaakt zijn een goede keuze wanneer je van de industriële stijl houdt.

 


Mid-Century stijl planken
Bij een Mid-Century interieur wil je liever niet de klassieke open planken, maar wel nog steeds een simpel design. En wat je dan op je planken terug wilt zien is een mix aan decoratie van klassieke en moderne accessoires.

Heb je een open kast? Zó kan jij jouw open kast netjes houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Windows, Floors & DecorsChris George Homes

Reageer op artikel:
Tijd voor iets nieuws? Wij laten zien waarom je open planken in huis wilt
Sluiten