Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 28 mrt 2020

Tips voor het inrichten van een open kledingkast

Een open kledingkast is een trend die we steeds vaker voorbij zien komen. Sommige mensen hebben een uitgebreide walk in closet met kleding op display, maar de simpele ELVARLI van IKEA is ook een populaire kledingkast. Zo’n open kledingkast is leuk en aardig, maar het gaat er al snel rommelig uitzien. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om dat te voorkomen.

Hierna ziet je kledingkast er eruit alsof je een luxe kledingwinkel binnen bent gestapt.

Tips voor het inrichten van een open kledingkast

1. Ophangen is het beste

Dit geldt niet exclusief voor open kledingkasten. De meeste kledingstukken blijven gewoon mooier wanneer je ze aan met een kledinghanger ophangt. Dit geldt zeker voor overhemden, shirts en jurken. En bij een open kledingkast staat ophangen ook veel overzichtelijker en netter.

2. Netjes opvouwen

Maar het is juist de afwisseling van opgehangen kleding en opgevouwen kleding die een open kledingkast zo leuk maakt. Als je dit allemaal een beetje netjes houdt, ziet het er al snel uit alsof je een kledingwinkel bent binnen gestapt. Mooi opgevouwen kleding is bijna een soort decoratie.

3. Keuzes maken

Bij een open kledingkast zie je natuurlijk ieder item hangen. Kledingstukken waarvan je niet weet of je ze nog wil hebben, kun je niet even in een hoekje van de kast stoppen om er zes maanden later pas weer naar te kijken. Dat ziet er niet uit, bovendien heb je er waarschijnlijk toch geen ruimte voor.

Een open kledingkast forceert je dus om sneller keuzes te maken over kleding. Je doet sneller dingen weg die je nooit aan hebt. Breng goede kledingstukken bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel. Daarnaast is het een slim idee om winter- en zomerkleding ergens anders op te bergen zodra die seizoenen voorbij zijn. Dit bespaart weer ruimte kledingstukken die wél in het seizoen zijn.

4. Gebruik bakken

Bh’s, sokken en onderbroeken zijn waarschijnlijk niet het soort kledingstukken dat je graag wilt zien liggen. Bovendien wordt ondergoed snel rommelig. Verstandig is daarom om dit soort kleding op te bergen in bakken (met deksel!) of andere lades. Hierdoor heb je meer overzicht, kom je er sneller bij en kun je ze niet constant zien.

Meer tips voor de kledingkast:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor het inrichten van een open kledingkast
Sluiten