Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 6 jul 2018

Geef je open kast in plaats van strak design een nonchalante look

Een open kast inrichten is best lastig. Aangezien alles wat je in de kast zet zichtbaar is, wordt het al snel een druk geheel. Daarom kiezen veel mensen voor een strak ingerichte open kast. Dit is in principe een goed idee, maar daardoor kan een ruimte ook snel te ‘gestyled’ aanvoelen.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga daarom voor een wat meer nonchalante look! Wij hebben de mooiste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Stap één voor een nonchalante open kast: boeken! En dan niet vier rechte stapels op een rij, maar juist een mix van grote en kleine boeken, verschillende kleuren, staand of liggend: het kan allemaal. Júíst de mix zorgt voor een nonchalant effect.

>> De boekenkast restylen binnen een uur: zó doe je dat!

Bron: Ikea

Vaak worden er tijdens het stylen van een open kast een soort denkbeeldige vakken gecreëerd waar vervolgens spullen in worden gezet. Hierdoor krijg je een strakke uitstraling. Een voorbeeldje: op de plank onder een stapel boeken staat een schaal (in dezelfde lijn als de stapel boeken), daarnaast staan met een klein beetje tussenruimte een vaas en daar recht onder staat weer iets anders. Hierdoor staan alle items met elkaar in verhouding.

Voor een nonchalante look kun je deze regel het beste gewoon doorbreken! Dus zet die stapel boeken een plank lager lekker in het midden in plaats van recht onder die ander. De foto hierboven laat je precies zien wat we bedoelen!

Bron: Westelm
Bron: Ikea

Ga voor verschillende materialen en kleuren om je kast op te vullen. Ook op de foto hierboven zie je weer dat de gestroomlijnde ‘vakken’ zijn doorbroken met de stapel boeken bovenop de kast.

Nog meer style-tips voor een open kast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geef je open kast in plaats van strak design een nonchalante look
Sluiten