Frederique Rekers
Frederique Rekers Opbergen 21 apr 2021

Heb je een open kast? Zó kan jij jouw open kast netjes houden

Een open kast in huis kan prachtig staan maar het gevaar is wel dat het snel rommelig oogt. Toch willen we laten zien dat een open kast niet alleen iets is voor de georganiseerde mensen onder ons. Met de volgende tips kan jij een open kast netjes houden.

Het is niet zo moeilijk als het lijkt en met de volgende tips wordt jij een pro in het netjes houden van je open kast.

Een open kast netjes houden

Als je een open kast hebt is het niet zo makkelijk om je troep op te bergen. Je moet er over nadenken wat je wilt laten zien en wat beter een andere plek kan krijgen.

Stijlvol opbergen

Als jouw open kast weinig opbergruimte heeft kan hij snel vol gaan staan met spullen die je liever niet in het zicht hebt liggen. Stijlvolle potten, manden en bakken kunnen hierbij helpen.

Hier kan je ongewenste kabels en andere rommel in kwijt, zonder dat iemand dit hoeft te zien. Zo is jouw open kast netjes én staat het ook nog eens mooi.

Geef hem een functie

Denk na over wat voor functie jouw kast gaat krijgen. Wordt het een plek voor je boeken, accessoires, planten, of andere spullen? Als je bepaalt waarvoor je de kast wilt gebruiken, wordt het makkelijker om hier ook de juiste spullen in op te bergen.

Als jouw kast speciaal voor boeken is, zorg er dan voor dat hier niet te veel andere spullen op komen te staan. Het is erg verleidelijk om spullen éventjes ergens neer te leggen en voor je het weet is het weer een rommel.

Tips voor het inrichten van een open kledingkast


Een kast voor accessoires blijft dus voor alle accessoires en een kast voor opbergruimte blijft gevuld met bakken en manden. Mocht je echt meerdere soorten spullen in je kast willen, sorteer dan per plank wat de functie is.

Zo kan je op de bovenste plank je boeken kwijt, op de plank eronder al je planten en op de onderste plank weer wat decoraties.

Less is more

Een propvolle kast kán er nu eenmaal niet makkelijk opgeruimd uit zien. Houd het simpel voor jezelf en houd wat ruimte vrij. Zo komen de spullen die er staan beter tot zijn recht.

Daarnaast creëert het meer rust en doordat er minder spullen staan, is het automatisch een stuk netter.

Even helemaal zen: zo kan je het beste jouw eigen yogakamer inrichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb je een open kast? Zó kan jij jouw open kast netjes houden
Sluiten