Jaime Andreas
Jaime Andreas Decoratie 4 jul 2020

Dingen die je beter níét aan de muur kunt hangen met een open huis

Wat je aan je muren hangt, zegt veel over jou als persoon. Dit is alleen niet per se wat je wilt laten zien wanneer je je huis probeert te verkopen. Potentiële kopers schrik je af wanneer je bepaalde dingen in je huis hebt hangen tijdens een open huis, dus die kan je beter vermijden.

Hiermee zeggen we niet dat je huis helemaal geen persoonlijkheid mag hebben. Probeer dat meer te laten blijken uit je keuze in meubels.

Hang dit niet aan je muur tijdens een open huis

1. Persoonlijke foto’s

Voor een potentiële koper van een huis is het belangrijk zichzelf in een huis te kunnen zien. Dan helpt het niet als jij nog allemaal foto’s van jezelf en je gezin hebt staan. Haal deze weg tijdens een open huis. Zo kan de koper zich beter inleven in het huis en bovendien staat het een stukje netter.

2. Lijsten in felle kleuren

Een beetje kleur in huis is echt niet erg, maar fotolijsten met veel kleur kunnen nogal druk en verwarrend zijn. Gebruik liever omlijstingen in neutrale rustige kleuren die de muur opvullen, maar geen onnodige aandacht trekken.

3. Kunst dichtbij een raam

Heb je een huis met prachtig uitzicht vanuit het raam? Hang daar dan geen kunst, print of andere muurdecoratie dichtbij. Dit zorgt er alleen maar voor dat men zich niet volledig kan focussen op het mooie uitzicht. Terwijl je met een open huis juist graag wil pronken met de beste delen van het huis.

4. Prints met (politieke) meningen

Iedereen moet jouw huis kunnen kopen, ook mensen waar je misschien niet op een lijn mee zich qua (politieke) meningen. Het is geen goed idee deze meningen in de vorm van prints, vlaggen of ander soort decoratie te verkondigen in je huis. Dit schrikt mensen alleen maar af.

Huis verkopen? Let hier dan op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Dingen die je beter níét aan de muur kunt hangen met een open huis
Sluiten