Goed om te weten: let op déze dingen in de slaapkamer tijdens een open huis

Als je je huis wilt verkopen, wil je er alles aan doen om die klus zo snel mogelijk te klaren. Met een open huis wil je dan ook dat jouw huis er pico bello uitziet. Maar wat in jouw ogen netjes en verkoop-klaar is, is in de ogen van potentiële kopers misschien wel afschrikwekkend…

Wij delen tips van makelaars wat betreft de slaapkamer, zodat jij deze fouten niet meer hoeft te maken. En dat verhoogt jouw verkoop-kansen weer, katching!

Fout 1: de slaapkamer is een rommel-kamer

Een paar dumbells van je home workout periode, een kledingstoel, een home office waar talloze papiertjes en rommeltjes op gekwakt zijn… als dat een gedetailleerde beschrijving van jouw slaapkamer is, dan zal je eerst even flink moeten opruimen voor een open huis. Want zelfs als de dumbells netjes op een rijtje liggen en de papieren op een nette stapel, zorgt het op het eerste gezicht voor onrust. En dat schrikt potentiële kopers af.

Ga als een heuse Marie Kondo door je slaapkamer heen, en ruim alles waar je niet meteen blij van wordt op. Zorg dat het focuspunt komt te liggen op iets spectaculairs. Heb je een tof hoofdbord achter het bed, of opvallende kunst aan de muur? Top! Dan onthouden de potentiële kopers jouw slaapkamer makkelijker, en dat is hartstikke positief.

Fout 2: de meubels zijn té matchy matchy

Jij vindt het misschien hartstikke leuk dat alle meubels in de slaapkamer uit dezelfde serie komen en dus enorm goed bij elkaar passen, maar het kan mensen ook juist afschrikken. Als jouw slaapkamer regelrecht uit een IKEA-folder lijkt te komen, kunnen mensen het sneller zien als sfeerloos – hoe gezellig jij je slaapkamer ook vindt.

Je kunt beter gaan voor meubels die wel bij elkaar passen, maar niet uit dezelfde serie komen. Zorgt er ook voor dat er geen kleuren in de slaapkamer zijn die vloeken, want dat is not done als je je huis wilt verkopen. De eerste indruk is zo belangrijk.

Fout 3: de kleuren van de kinderkamer

Hoe tof jouw kids die neon groene en hot bright pink slaapkamers ook vinden, voor het verkopen van de woning is het niet ideaal. Potentiële kopers hebben misschien helemaal geen kinderen, en willen er een home office van maken. Of een neutrale gastenkamer. Wanneer de kinderkamers neutraler van kleur zijn, is dat gemakkelijker voor te stellen.

> Hoe het wel moet? Verf je slaapkamer déze kleur voor meer verkoop-succes

Fout 4: de slaapkamer staat te vol

Zelfs bij kleine slaapkamers willen mensen het gevoel hebben dat de slaapkamer groter is dan ‘ie daadwerkelijk is. Dit optische bedrog kan je toepassen door deze tips te lezen: met deze 6 praktische tips laat je jouw kleine slaapkamer optisch groter lijken.

Hint: een te groot bed in je te kleine slaapkamer proberen te proppen gaat daar niet bij helpen. Een kamer wordt daardoor al snel gezien als ‘te klein’ en daarmee afgeschreven, terwijl de kamer met het juiste formaat bed wél prima is.

Nog meer tips om het verkopen van je huis soepel te laten verlopen

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Goed om te weten: let op déze dingen in de slaapkamer tijdens een open huis
Sluiten