Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 sep 2018

Een open haard stylen, hoe doe je dat? 4 originele ideeën

Ben je de gelukkige eigenaar van een ouderwetse open haard in de woonkamer? Dan zal je rond deze tijd van het jaar wel erg in je nopjes zijn, want zodra de -r in de maand zit, is het weer tijd om aandacht te geven aan jouw mooie open haard. Maar stel, je open haard doet het niet meer. Dat betekent niet dat je de open haard niet hoeft te stylen, want je wilt natuurlijk wel dat jouw open haard het paradepaardje van de woonkamer wordt.

Maar die open haard stylen, hoe doe je dat precies? Wij geven 5 handige tips en stijladvies. Zo is jouw open haard, zomer er winter, een echte eyecatcher.

1. Bewaar het haardhout in de open haard

Gebruik je de open haard niet dagelijks? Style een flinke portie haardhout dan mooi ín je open haard. Dit ziet er stijlvol uit, en het lijkt alsof jouw open haard elk moment gebruikt kan gaan worden.

2. Ga voor veel kaarsen

Sommige open haarden kunnen niet meer aangestoken worden. Ze zijn te oud, de schoorsteen is ooit gesloopt, er zijn meerdere oorzaken te bedenken. Dat betekent niet dat je jouw open haard tot een koude, kille plek moet verdoemen. Een collectie van prachtige kaarsen kunnen namelijk net zo warm staan!

3. Planten, planten, planten

Waarom zou je voor planten óp de open haard gaan, als je ook planten ín de open haard kunt zetten? Wij vinden het een prachtige optie als je een mooie, oude open haard in huis hebt waar je helaas niets meer mee kunt doen. Want laten we eerlijk zijn, wat extra groen in huis kan zeker geen kwaad!

4. Als boekenkast

Geen ruimte voor al je boeken? Dan hoef je echt geen extra boekenkast aan te schaffen, jouw open haard leent zich namelijk prima als boekenkast voor de echte boekenwurm. Stapel de boeken op in kleine stapels. Of, als je handig bent, dan maak je natuurlijk wat planken in. Een stijlvolle boekenkast binnen no time!

Ook de schouw van de open haard stylen? Dat pak je zo aan:

Dit is de beste manier om de schouw van je open haard te stylen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een open haard stylen, hoe doe je dat? 4 originele ideeën
Sluiten