Open haard stylen met planten? Dit zijn alle ins en outs die je wilt weten

Een open haard kan al snel het centrale punt in huis worden. Om een statement-waardige haard in huis te hebben kunnen planten hierbij helpen. Ze zijn er in allerlei soorten dus voor elke haard is er een passende plant. Zó kan je een open haard stylen met planten.

Want bij het stylen van je interieur zijn planten noodzakelijk. Tenminste, als je het aan ons vraagt.

Open haard stylen

Een open haard is van zichzelf vaak al erg mooi om naar te kijken. Er zijn veel manieren om deze te decoreren maar in dit artikel gaan we hiervoor onze favoriete groene vrienden gebruiken: planten. Dit zijn de ins en outs voor het stylen van je haard met planten.

Wat knus! Zó gezellig kan een open haard in de slaapkamer zijn

1. Check hoeveel ruimte je hebt

Of je nu kiest voor een wilde, grote plant of en kleine, sierlijke: het hangt allemaal af van hoeveel ruimte je hebt op je haard. Meet de lengte en diepte van de plek waar je iets neer wilt zetten en bedenkt hoeveel planten hier maximaal op passen.

Hiervoor kan je het beste een oneven aantal kiezen. Zo ziet het er gebalanceerd en prettig uit om naar te kijken. Heel weinig ruimte? Er is altijd nog de vloer! Je kan aan de zijkanten van je haard prachtig een paar planten neerzetten voor een mooi effect.

2. Kijk naar de plek van je haard

Sommige planten hebben genoeg licht nodig en daarom is het belangrijk om te kijken waar jouw haard zich bevindt. Als hij op een plek staat met weinig licht kan je beter kiezen voor een Philodendron Cordatum, een vetplant of een Varen soort.

Let op: naast licht is warmte ook belangrijk maar als je een werkende open haard hebt wil je hierop letten. Verwijder meteen al het groen dat door hitte van de haard dood gaat.

3. Open haard stylen: combineer

Het belangrijkste bij je open haard stylen is het kiezen van verschillende soorten planten. Je wilt verschillende maten en vormen laten zien en door te variëren met de hoogte van planten creëer je een dynamisch en aangenaam geheel om naar te kijken.

Na het zien van dit huis wil je sowieso een open haard in je slaapkamer


Begin met het kiezen van je eerste plant die in het middelpunt van de belangstelling zal komen te staan. Kies hierbij bladkleuren en patronen die goed samen gaan. Als alle planten bijvoorbeeld bont zijn of dezelfde patronen hebben kan het druk worden en niet in balans zijn.

4. Investeer in de plantenbakken

De planten zelf zijn natuurlijk erg belangrijk maar vergeet de plantenpotten hierbij niet. Gebruik potten die bij elkaar passen en kijk naar kleur, textuur en type. De grootte van je pot hangt natuurlijk af van de grootte van je planten.

5. Vul de gaten

Nadat je alles staat kan je andere decoraties toe gaan voegen. Kleine beelden, vintage vondsten of andere mooie voorwerpen kan je tussen de verschillende planten plaatsen. Dit hoeft niet altijd klein te zijn.

Als je voor een groot, extra decoratie item wilt gaan kan een spiegel ook erg mooi zijn boven je haard. Nog meer ruimte over? Ga voor nog meer natuur en voeg een paar bloemen, of droogbloemen toe. Denk aan Pampagras of Eucalyptus.

Dit is het eerste wat mensen opvalt wanneer ze je huis binnen lopen

Open haard stylen planten
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Open haard stylen met planten? Dit zijn alle ins en outs die je wilt weten
Sluiten