Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 8 mrt 2019

Na het zien van dit huis wil je sowieso een open haard in je slaapkamer

Er gaat geen dag voorbij dat we niet wegzwijmelen bij de meest mooie interieurs. Tsja, je bent nu eenmaal gek op het bewonderen van bijzondere huizen en woonstijlen of niet. Maar eerlijk is eerlijk: we kunnen er ook enorm hebberig van worden. Al die mooie items, toffe meubels en überhaupt prachtige panden.

En nu kwam er weer zo’n huis voorbij. Met een open haard in de slaapkamer (casual) en een vensterbank waar je in kunt wonen. Je begrijpt, wij werden weer dolgelukkig op de redactie. Kijk je mee?

woonkamer met warm scandinavisch inteireur
bank en stoel in woonkamer

Woonkamer met sfeer

Een Scandinavische woonstijl wil nog wel eens kil aanvoelen. In dit huis is dat helemaal niet het geval. De warme kleuren, het hoogpolige tapijt en hoge gordijnen maken de kamer een warm geheel. En dan hebben we het nog niet eens over de bank gehad. Als je daar eenmaal op neerploft, kom je er volgens mij nooit meer van af…

Wat ook erg goed werkt om een sfeervol geheel te creëren, zijn de grote dekens die over de bank en de rieten stoel zijn gedrapeerd. Het resultaat: je wilt niets liever dan eronder kruipen en met een kop thee in je hand een filmpje opzetten.

Slaapkamer met open haard erin
open haard naast bed
haardvuur

Slaapkamer met open haard

En mogen we het dan nu eindelijk even over de slaapkamer hebben? Het perfecte voorbeeld van ‘klein maar fijn’. Voor een goede sfeer heb je niet veel ruimte nodig, maar wel de juiste items en pronkstukken. Deze open haard en de mooie ladekast zijn daar het levende bewijs van.

Leuk: de open haard is vast buiten werking, maar de mooie kaarsen in de haard doen niet onder aan een echt knisperend haardvuur. En ook de kleuren op de muur dragen bij aan het warme karakter in de ruimte. Het lichte grijs in combinatie met grijsbruine klinkt in eerste instantie ietwat treurig, maar in de praktijk is de match perfect in combinatie met de haard en oude ladekast.

vensterbank met kussens en dekens
fijn hoekje in keuken

Vensterbank om in weg te kruipen

Het houdt niet op met de fijne wegkruipplekken in dit huis. Zelfs de vensterbank in de keuken is omgetoverd tot een plek waar je een dutje zou kunnen doen. Leuk, want de ‘wegkruipvensterbank’ zit aan de keuken. Kun je genieten van de heerlijke geuren als je partner aan het koken is en jij een goed boek aan het lezen bent.

Het hoekje zorgt ervoor dat de keuken niet alleen een keuken is, maar een woongedeelte krijgt.

keukenblad
keukentafel en stoelen

Ook de oude, zwarte tafel geeft een tof karakter aan de keuken. Het maakt het lieflijke geheel een tikkeltje stoerder. Ook steekt de tafel mooi af tegen de oudroze muur. Een gedurfde maar geslaagde combinatie.

badkamer met blauwe tegels

En ook de badkamer konden we je niet onthouden. Het geheel sluit misschien minder aan op de rest van het huis, maar is daardoor niet minder mooi. De blauwe tegels geven meteen een fris gevoel (ook als je nog niet hebt gedoucht).

Let ook even op de manier van tegelen: de muur is voor de helft betegeld en voor de helft wit, maar richting de douche wordt de hele muur blauw betegeld. Een tof idee dat een speels effect geeft aan de ruimte. Mooi ook met de lange spiegel die over de twee vlakken heen valt.

Nog meer kijkjes nemen

Bron: Stadshem.se

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na het zien van dit huis wil je sowieso een open haard in je slaapkamer
Sluiten