Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 21 jan 2020

Hoe style je de schouw van je open haard? 5 tips om mee aan de slag te gaan

Ben je gezegend met een mooie open haard in huis? Gefeliciteerd! Een open haard kan niet alleen letterlijk voor veel warme zorgen, ook in je interieur kan een open haard erg warm en gezellig staan. Met de juiste tips zorg je ervoor dat de schouw van jouw open haard tip top gestyled is.

Het stylen van de open haard kan een lastig klusje zijn. De schouw, het gedeelte waar je spullen op kunt zetten, is vaak nogal prominent aanwezig. Hoe style je dat het beste? Wij geven tips.

Zo style je de schouw van een open haard

1. Contrast

Heb je een donkere (geverfde) open haard? Ga dan nooit voor donkere spullen om op de schouw te zetten, maar pak uit met kleur of wit. Op deze manier worden jouw items echte eyecatchers. Wanneer je donkere items op de schouw zou zetten, zouden deze spullen helemaal wegvallen. En dat is natuurlijk zonde!

2. Houd het rustig

Maak het vooral niet te moeilijk. Zoals je kunt zien kan het toevoegen van drie witte items ook heel charmant staan! Kies er dan wel voor om de huisjes niet in het midden te zetten, maar aan een zijkant. Wanneer je niet voor een symmetrisch geheel gaat, krijg je een leuk en speels effect.

3. Spiegel

Wist je dat een grote spiegel boven je open haard ervoor zorgt dat de ruimte optisch veel groter lijkt? Dit effect wordt extra versterkt als de spiegel tegenover een groot raam staat. Dan zal het zonlicht namelijk extra weerkaatst worden, waardoor de ruimte veel lichter wordt.

4. Benut ook de smalle randjes

Ook met een open haard met smalel randjes kan je iets leuks doen. Kijk eerst nog eens wat je in huis hebt liggen voordat je iets nieuws koopt. Wedden dat je genoeg inspiratie krijgt van zo’n rondje door het huis lopen? Je hebt namelijk altijd meer in huis op het gebied van accessoires dan je denkt.

5. Gebruik de hele open haard (en niet alleen het randje!)

Het stylen van je open haard hoeft niet alleen te blijven bij de items die je op de schouw zet. Je kunt het geheel afmaken met een paar leuke items die je vóór de schouw zet. Denk aan een leuke poef, een krantenbak of een grote plant. Of ga voor een creatieve manier om het haardhout op te ruimen. Denk aan een leuke draadmand.

Doe je eigenlijk niets met je open haard?

Heb je wel een open haard, maar gebruik je deze eigenlijk nooit? Dan zijn dit de leukste tips om ‘m ergens anders voor te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe style je de schouw van je open haard? 5 tips om mee aan de slag te gaan
Sluiten