Een open en slim ingedeeld familiehuis in België

Wat doe je als je de kans hebt om elke dag te genieten van een prachtig vergezicht? Juist, dan pak je die kans! Dat dachten de bewoners van dit familiehuis in België ook. Zij vroegen Bultynck Kindt Architecten om een huis te ontwerpen waarin ze volop konden genieten van de omgeving en het gezinsleven. Die twee wensen combineerden de architecten in het open ontwerp van het huis. Benieuwd hoe dat eruitziet? Lees dan snel verder!

Is een uitzicht op de Vlaamse polders een tikkeltje te saai voor jou? Bekijk dan eens dit huis in Mexico, dat met de omringende bergen pas echt een spectaculaire view heeft!

De rechte lijnen van het huis zorgen voor een stoere uitstraling. De bewoners wilden een strakke vormgeving, zonder dat het kil en minimalistisch werd. Daarom is er gekozen voor baksteen en houten balken in de afwerking. Dit geeft namelijk een warme en natuurlijke look.

Een bakstenen muur gewoontjes? Deze constructie laat zien dat ook een bakstenen muur heel erg gaaf kan zijn!

Het interieur is door de lichte materialen en grote ramen heel fris. Het open gevoel dat daardoor ontstaat past goed bij de openheid van de omringende polders. Ook is het met kids in huis natuurlijk erg prettig dat er genoeg ruimte is om rond te rennen en te spelen. Alles speelt zich af rond één volume, waarin alle belangrijke functies van het huis geplaatst zijn. Zo’n centraal blok is vooral handig, omdat het zorgt voor verschillende hoeken, terwijl de ruimte open blijft.

Vanuit de master bedroom van dit familiehuis in België heb je een prachtig uitzicht op de vlakke omgeving. Zo’n wijds uitzicht lijkt ons heerlijk als je ‘s ochtends de gordijnen opentrekt. En het mooiste is dat je er niets voor hoeft te doen! We hebben voor de lucky bastards die elke dag genieten van een tof uitzicht nog een paar tips op een rij gezet. Zo geniet je nog meer van het uitzicht.

Meer familiehuizen zien? Bekijk dan onze binnenkijker bij dit levendige familiehuis op Strijp R in Eindhoven!

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Een open en slim ingedeeld familiehuis in België
Sluiten