Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 6 jan 2019

5 manieren om opbergruimte onder je bed te creëren

Durfde je vroeger niet onder je bed te kijken in de angst dat er een monster onder zat? Nou, nu ben je waarschijnlijk ergens anders bang voor. Grote kans dat je nu liever niet onder je bed kijkt, omdat er nogal wat rommel kan liggen. Maar daar komt vanaf nu verandering in. Want wij hebben 5 manieren voor je hoe je opbergruimte onder je bed creëert, waar je wél naar durft te kijken.

De ruimte onder je bed als opslagruimte gebruiken is ideaal. Niemand ziet het en toch is het opgeruimd. Maar om te voorkomen dat het een zooitje wordt onder je bed, zijn er manieren hoe je het beter opbergt.

> Lees ook: Álle praktische tips die je kunt gebruiken bij het opruimen van je hele huis

5 manieren om opbergruimte onder je bed te creëren

Een grote bak

Een grote plastic bak met een deksel er op is altijd handig. Ze zijn er in verschillende formaten en er past ongelofelijk veel in. Daarnaast gaat het jaren mee, wat de bak duurzaam maakt. Van schoenen tot tijdschriften: je kan hier alles in kwijt.

Een bed met lades

Wereldberoemd is ‘ie: het bed met lades van (onder andere) de IKEA. Een stijlvol bed, waar je oneindig veel spullen in kwijt kan. Van beddengoed tot kleding, tot schoenen tot een mini stofzuiger. Je kan het zo gek niet bedenken of het past erin.

Vacuümzakken

In de winter hebben we nog wel eens een extra dekbed, die we in de zomer er maar al te graag vanaf hebben. Grote kans dat je het dekbed onder je bed kwijt wil. Als dat het geval is, doe het dan in een vacuümzak. Het neemt namelijk nogal veel ruimte in beslag, maar in zo’n zak kunnen spullen tot wel 80 procent comprimeren. En dat scheelt toch een hele hoop.

Een rek met wieltjes

Een rek of plank met wieltjes eronder is ideaal als opslagruimte onder je bed. Door de wieltjes kun je het gemakkelijk naar voren en naar achter schuiven. Heel handig om bijvoorbeeld lage schoenen op te zetten of jouw boekencollectie.

Een stijlvolle koffer of een vierkante, rieten mand

Een koffer of mand die gezien mag worden, is ook een goed idee voor onder je bed. Wil je het optimale eruit halen? Neem dan eentje met zoveel mogelijk vakjes, zodat je je spullen goed kan scheiden en het geen zooitje wordt.

Is opruimen jouw ding? Meer handige opbergtips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om opbergruimte onder je bed te creëren
Sluiten