Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Opbergen 11 augustus 2015

5 handige opberghacks met alledaagse spullen

Heb je met behulp van de KonMari methode al je overbodige spullen weggedaan? Dan is het nu tijd om je kasten weer goed in te delen en alle spullen die wél mochten blijven goed te organizen en op te bergen. Maar waar begin je?

Wij geven je vier handige opberghacks waarmee jij je kasten goed kunt indelen door het hergebruiken van alledaagse spullen, die je ongetwijfeld al in huis hebt!

1. Bewaar al je glazen potten

Organize je kruiden met zo’n handige zelfgemaakte opbergplek. Je hebt nodig: een aantal glazen potjes in dezelfde grootte. Maak ze goed schoon en leg ze in een badje met heet water en een beetje afwasmiddel. Na ongeveer een kwartier is het etiket losgeweekt en kun je de lijmresten makkelijk verwijderen. Lijm op de deksels van de potten kleine magneetjes. Hang een metalen plaat tegen de muur en klaar is je opberger!

2. Geef je magazinehouders een nieuwe taak

Magazinehouders, eigenlijk gebruiken we ze niet echt meer. In dit digitale tijdperk ontvangen we nu eenmaal een stuk minder post en voor het opbergen of bewaren van mooie magazines kunnen we wel iets leukers bedenken! Maar gooi de houders zeker niet weg, ze komen namelijk heel goed van pas bij het ordenen van je kledingkast. Als houder van je kleine handtasjes, clutches en portemonnees bijvoorbeeld!

3. Bewaar de ‘lipjes’ van frisdrankblikjes

Je zou het niet zeggen, maar deze lipjes zijn hartstikke handig! Door twee kledinghangers te verbinden met zo’n metalen lipje, creëer je veel meer ruimte in je kast.

>> 7x handige ideeën voor een overzichtelijke en opgeruimde garderobe

4. Keukenrolhouders in je kledingkast

Overweeg je om de keukenrolhouder te verbannen uit je keuken simpelweg omdat je deze niet meer gebruikt of omdat de houder teveel ruimte inneemt in je kleine keuken? Gooi ‘m zeker niet weg! Zo’n houder is namelijk prima te gebruiken als opberger voor je armbanden.

5. Bierfiltjes als organizer

Deze truc is vooral erg handig voor de kledingkast van je pasgeboren baby. Verzamel wat bierviltjes en snijd of knip er een kleiner rondje uit, die groot genoeg is voor de roede van de kast. Spuit, beplak of verf de bierviltjes in een leuke kleur en schrijf de maten van de kleding erop. Bij het voorbeeld hierboven is gekozen voor schoolbordverf zodat de maten later ook aangepast kunnen worden. Reduce, Reuse, Recycle!

Vond je deze opberghacks handig? Check ook even deze hacks, die het leven net een stukje gemakkelijker maken.

Reageer op artikel:
5 handige opberghacks met alledaagse spullen
Sluiten