Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 28 jul 2015

Op zoek naar een vakantiehuis in Italië? Dit stadje geeft gratis huizen weg

Altijd al gedroomd van een vakantiehuis in Italië? Sla dan nu je slag, want in het Siciliaanse stadje Gangi geeft de gemeente honderden huizen weg! Je kunt je bij de gemeente gratis inschrijven voor de huizen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Heb je een goed renovatieplan en een beetje geld om de eigendomsoverdracht te betalen? Dan kun je jezelf snel eigenaar noemen van een casa vacanze.

Het lijkt bijna too good to be true, want waarom zou zo’n mooie stad gratis huizen weggeven? Sinds ongeveer vijftig jaar is Gangi al de helft van haar inwoners verloren en de burgemeester is doodsbang dat het een spookstad wordt. De leegloop heeft te maken met ‘the American Dream’. Veel inwoners gingen plotseling emigreren. Door deze leegloop was het voor eventuele nieuwe inwoners niet meer aantrekkelijk, terwijl er toch echt niets mis is met het stadje. Gangi ligt op een mooie berg met uitzicht over de vulkaan en heeft mooie straten en huisjes, sommige van wel tweehonderd jaar oud!

Bron: Smedia

Van de driehonderd huizen zijn er op dit moment al honderd vergeven aan jonge gezinnen, rijke zakenlui, hotelmagnaten en ouderen. De burgemeester vindt dat iedereen recht heeft op een huis, dus met je dikke portemonnee zwaaien heeft weinig zin. Van alle aanmeldingen wordt er een willekeurige selectie gemaakt, zolang je maar beschikt over een goed renovatieplan, interesse hebt in de wederopbouw van de stad én belooft dat je de renovatie binnen drie jaar zal afronden.

Wij zijn héél benieuwd of er niet toch nog een addertje onder het gras zit, maar zo op het eerste gezicht lijkt het een mooi initiatief voor de wederopbouw van de stad. Misschien een idee om met al je vrienden te doen?
>> Vriendengroep bouwt eigen dorp om samen oud te worden

Interesse? Geef je op voor een cursus Italiaans en bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

gowiththevlo.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Op zoek naar een vakantiehuis in Italië? Dit stadje geeft gratis huizen weg
Sluiten