Een nachtje op vakantie in eigen stad: W Amsterdam is super stijlvol!

Afgelopen week verruilde ik mijn bedje in Amsterdam West voor mini-vakantie in eigen stad. Na een bijzondere rondleiding toen de twee panden nog werden verbouwd en een te gekke openingsparty werd het tijd om mezelf even onder te dompelen in alle luxe dat het W Amsterdam te bieden heeft.

Het W Amsterdam is gevestigd aan de Spuistraat, achter de Dam. Een druk gedeelte van het centrum, maar eenmaal binnen is het er een oase van rust. Het hotel heeft niet één, maar twee gebouwen. Als gast krijg je vanaf het moment dat je binnenstapt de perfecte Amsterdam beleving. De receptie is namelijk gevestigd op de bovenste verdieping, in W Lounge. Hierdoor wordt je verwelkomd door het allermooiste uitzicht van Amsterdam: de verdieping van de W lounge bestaat volledig uit glas, zodat je alle richtingen van Amsterdam goed kunt bekijken. Nog een bijzonder element: op het dak is een heus zwembad gebouwd, waar je ook als niet-hotelgast op warme zomerdagen even kunt plonsen. En niet onbelangrijk, bij de bar schenken ze heerlijke cocktails.

Ik verbleef in het Exchange-gebouw, het pand aan de overkant van de straat. De kamers in dit gebouw zijn iets anders dan de kamers in het Bank-gebouw. Ze stralen wat meer luxe uit en het interieur heeft een andere look. Waar de kamers in het Exchange-gebouw wat ‘jonger’ zijn ingericht met veel kleur, zijn de kamers in het Bank-gebouw meer ‘volwassen’. Bij binnenkomst zie je gelijk dat het interieur is geïnspireerd op het bankwezen: kastdeuren in glanzend donkergroen en alle spiegels hebben een gouden gloed.

Die inspiratie is ook doorgevoerd in AWAY Spa van het hotel. De originele kluizen zijn gebleven en worden nu gebruikt als behandelkamers voor massages en ontspanruimtes. En net als in W Lounge kun je hier ook als niet-hotelgast heerlijk ontspannen.

Na een fijn diner – roomservice in bed! – en een goede nachtrust stond er een ontbijtbuffet op mij te wachten in The Duchess. Het restaurant is gesitueerd in hetzelfde gebouw, maar het lijkt alsof je in een enorme balzaal terecht bent gekomen: hoge plafonds met een enorme lichtkoepel, een oude stenen vloer en zachte fluwelen banken en stoelen. Last but not least, de bijbehorende winkel is ook een bezoekje waard. In X Bank wordt Dutch design verkocht, en hoe! Voor dit pareltje moeten we de gemeente van Amsterdam bedanken. Hoe dat precies zit én een sneak peek van de winkel lees je in dit artikel.