6 manieren om de Oosterse Aladdin sfeer in jouw interieur toe te passen

Het liefste zouden we met een vliegend tapijt naar Agrabah vliegen om dáár een fijn Oosters interieur bij elkaar te sprokkelen. Maar hé, dat gebeurt alleen in Disney films. En om die magie in ons eigen interieur toe te passen, hebben we 6 tips voor je op een rijtje gezet waarmee ook jij die magische Aladdin-sfeer in huis krijgt.

1. First things first: een Oosterse olielamp

Als we aan Aladdin denken, dan denken we natuurlijk aan de blauwe Geest en de olielamp. Zo’n koperen olielamp is de makkelijkste manier om een klein beetje Aladdin aan jouw interieur toe te voegen. Gebruik ‘m als accessoire in een stellingkast, op het dressoir van jouw tv of geef ‘m een mooi plekje op jouw nachtkastje.

Nu nog maar hopen dat er ook een gezellige Geest uit ónze olielamp komt, zodat we ook drie wensen mogen doen…

2. Een vliegend tapijt

Het eerste wat ik na de film riep, was ‘ik wil ook zo’n vliegend tapijt’. Mijn vriend lachte me hard uit en oké, een vliegend tapijt is misschien wat onrealistisch, maar ik ben wél gaan zoeken naar een Oosters tapijt. Met succes.

Een Oosters tapijt op de grond doet ontzettend veel voor de sfeer in jouw huis. Niet alleen zorgt het voor een warme, gezellige touch, maar ook brengt zo’n Oosters tapijt vaak heel veel kleur met zich mee. Heb je ooit een saai of kleurloos Oosters tapijt gezien? Precies, wij ook niet. Enne, vergeet vooral geen Oosters tapijt met kwastjes te zoeken voor de échte Aladdin-feeling.

aladdin oosters interieur
Bron: The Walt Disney Company

3. Ga voor warme kleuren

Dat brengt ons bij onze volgende tip: warme, felle kleuren. Als we aan een Oosters interieur denken, dan schieten er al snel warme en felle kleuren door ons hoofd. Denk aan bordeaux rood, warm oranje, oudroze, okergeel en goudtinten, maar ook aan het felle magenta en een zonnige geel.

Warme en felle kleuren staan centraal in de film Aladdin. Dat merk je al wanneer je de kleurrijke trailer bekijkt, maar wanneer je in de bioscoopzaal zit lijken de kleuren nóg intenser te zijn. Aladdin is aanrader dus om in de bioscoop te gaan bekijken.

4. Meer sfeer met Oosterse hanglampen

Misschien wel onze favoriet in een Oosters interieur: Oosterse hanglampen. Deze vaak koperen lampen worden ook wel filigrain hanglampen genoemd, en hebben de mooiste motieven door allerlei kleine gaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor dat de hele ruimte een romantische, Oosterse sfeer meekrijgt. En doordat de binnenkant van zo’n lamp vaak goud geverfd is, geeft zo’n lamp ook nog eens een ontzettend fijne, warme sfeer.

aladdin oosters interieur
Bron: The Walt Disney Company

5. Tijgerprint

In de film steelt Rajah, de stoere tijger van prinses Jasmine, meerdere malen ons hart. We kunnen het dan ook niet over ons hart verkrijgen om een echt vel tijgerbont in huis te leggen (dat zouden we sowieso nooit kunnen), maar een tijger-inspired kleed of kussen vinden we dan wél weer een heel leuk idee.

Een tijger als huisdier houden is wellicht iets wat alleen in tekenfilms kan – dus laten wij een tijgerprintje omarmen en in ons Oosterse interieur gebruiken.

6. Andere exotische dieren

Maar tijger Rajah is niet het enige exotische beest dat voorbij komt in de film Aladdin. We zien onder andere slangen, aapjes, struisvogels en olifanten. Voor ons reden genoeg om ook andere dierenprints in een Oosters interieur toe te passen.

Houd je niet zo van dierenprints, maar vind je het wel leuk om dieren op een andere manier in je interieur te verwerken? Kijk dan eens naar mooie beelden in warme kleuren. Niets schreeuwt meer ‘Oosters interieur’ dan een houten olifantenbeeld, of een koperen beeld van een giraffe of ander dier.

Nu in de bioscoop: Disney’s Aladdin

Ben jij ook zo verzot op een Oosters interieur? Dan raden we zeker aan om dit weekend nog naar de film Aladdin te gaan in de dichtstbijzijnde bioscoop. En we verzekeren je alvast: het nummer ‘A Whole New World’ gaat de komende dagen nog wel even in je hoofd zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 manieren om de Oosterse Aladdin sfeer in jouw interieur toe te passen
Sluiten